2016. január 3., vasárnap

A Churchill tényező-Boris Johnson könyve

Hogy csinál egy ember történelmet?

 Képtalálat a következőre: „a churchill tényező”

Boris Johnson, London fenegyerek főpolgármestere, a mai brit politikai elit egyik meghatározó alakja könyvet írt Winston Churchillről, a 20. század egyik legjelentősebb államférfijáról. Churchill élete - aki mind a két világháborúban döntő szerepet játszott, a másodikban már Nagy-Britannia miniszterelnökeként - kész regény, tele váratlan fordulatokkal és izgalmakkal, sorsfordító döntésekkel. Ez nem egy újabb Churchill-életrajz a sok közül, hanem egy letehetetlen, olvasmányos, teljesen egyedi jellem- és korrajz. A sokkönyves szerző, Boris Johnson frissen és izgalmasan nyúl a témához, és mivel otthonosan mozog a társadalmi és politikai elitben, belülről nézi főhőse életét. Pont ez adja a könyv legfontosabb erényét. A könyvből sokat megtudhatunk a Brit Birodalom lehanyatlásáról, a brit nagypolitika működéséről és a brit politikai-kulturális elitről. És egy még ezeknél is fontosabb dologról: az egyéni döntések jelentőségéről a sorsfordító helyzetekben.

Képtalálat a következőre: „a churchill tényező”


Wintston Churchillről hosszan itt olvashatnak:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Winston_Churchill_%28minisztereln%C3%B6k%29


A szerzőről:


Képtalálat a következőre: „boris johnson”
Alexander Boris de Pfeffel Johnson brit politikus, London polgármestere. Ezen felül író, újságíró, a The Spectator című politikai-kulturális hetilap volt főszerkesztője. 2001 és 2008 között Hemley parlamenti képviselője volt.

A könyvről röviden: élvezetes stílusban megírt, fordulatoktól sem mentes könyv, amikor az ember már minden mondat, minden fejezet után várja a következőt, amit Johnson ügyesen használ, hiszen minden összefügg, de midig vannak közbevetések.Nem csak történelmi kordokumentum, hanem lebilincselő regény is. De mikor van ideje egy főpolgármesternek ilyen művet összehozni? Rejtély. Mindenesetre neki sikerült.

Fordította:Gázsity Mila
Kiadó: Akadémiai
Nyomta: Kinizsi
Értékelés: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése