2015. december 8., kedd

Möbion könyvbemutató

A Magvető Kiadó
szeretettel meghívja
Horváth Viktor
Möbion
című új regényének bemutatójára
2015. december 9-én 17 órára
az Írók Boltjába
(1061 Budapest, Andrássy út 45.)
A szerzővel Papp Sándor Zsigmond beszélget
A regényből felolvasott részletet Kovács Ágota dróttrailere illusztrálja,
illetve a felolvasáshoz Lévai Ádám rögtönöz tusrajzot, melyet az est végén kisorsolunk a nézők között
A részvétel ingyenes

A rendezvény Facebook-eseménye »
Möbion 

Horváth Viktor: Möbion

Filozófiai horror a számítógépes játékok és a sci-fi elemeivel

A Külső Hatalmi Birodalom papkirálya sejti, hogy valami borzalmas dolog történt vele, de nem emlékszik rá, mi az. Minden jel arra mutat, hogy a Birodalom végveszélybe jutott, ezért vizsgálatot indítanak, hogy kiderítsék, mi történt.
A regény egy ősi mítoszt gondol tovább: mi történne, ha a Sátán üdvözülne, és visszatérne a Mennyekbe? A futurisztikus környezetbe, kalandokkal, harccal és szerelemmel fordulatos mesébe ágyazott teológiai probléma végső tétje pedig az Ember.
A Möbion cím a német Möbius professzor által felfedezett és a róla elnevezett szalagra, ezzel a végtelenre utal.

„Tizenöt éves a Villa Negra. Ebből az alkalomból készítettük ezt a könyvet, amely megmutatja a munkáinkat, ám nem hagyományos katalógus. Kérésünkre Horváth Viktor írt regényt a művekhez, így született meg a Möbion.
A festmények és szobrok fotói hűen adják vissza az anyag szépségét és az alkotói koncepciót, a mellettük futó mese pedig nem a műtárgyakról beszél, hanem viszonyba kerül velük; az odaátról szól. Az esszenciát kutatja, miként Dante, és ahogy mi, a művek alkotói is. Nehéz meghatározni ennek a könyvnek a műfaját - regénykatalógus, katalógusregény -, de nem is ez a fontos, hanem a közegek társalgása, a fúzió, a találkozás, ahol valami életre kel; mint egy madár, vagy inkább négyszárnyú lény, mely így messzebb repülhet. Mi annak örülünk, ha repül. A Villa Negra Egyesületet és a hétköznapokat Ágoston Zoltán írása és műhelyfotók mutatják be.”
(Kuti László, Lelkes Márk)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése