Klasszikus magyar ételek a'la Gundel
A
szerző neve ma is jól ismert az egész világon, a hazánkba látogató
turisták nagy része biztosan felkeresi az 1910-ben alapított hírneves
vendéglőt, a Gundelt. Könyvünk a magyar szakácsművészet legnagyobb
példányszámban, legtöbb nyelven megjelent receptgyűjteménye, első
kiadása óta több mint negyven kiadást ért meg. A receptgyűjteményt a
szerző fiai átdolgozták, modernizálták.
(Gundel Károly)
A kis könyv előszava
összefoglalja mindazt, amit e népszerű receptgyűjteményről tudni
érdemes; második része Gundel Károly (1883-1956) élettörténetét
tartalmazza; a harmadik fejezetben az olvasó Gundel Károly szellemes,
jóízű írásaiból talál válogatást, míg a negyedik fejezet könnyen
követhető tanácsokat ad a magyaros ízek megteremtéséhez. Ezután
következnek az ételleírások, amelyeket számos színes ételfotó
illusztrál. Új kiadás, megjelent angolul, németül, magyarul, franciául,
olaszul, spanyolul, oroszul és japánul 2002-ben.
A Gundel egykor (ugyan olyan ma is)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése