2015. november 22., vasárnap

Nyáry Krisztián könyvbemutató és verseny

A Corvina Kiadó tisztelettel meghívja Önt

Nyáry Krisztián
Képtalálat a következőre: „nyáry krisztián” 
Merész magyarok
30 emberi történet
című könyvének bemutatójára.

Időpont: 2015. november 23. hétfő, 20:00

Helyszín: Rózsavölgyi Szalon
Cím: 1052 Budapest, Szervita tér 5.

A szerzővel Veiszer Alinda beszélget.
A könyvből felolvas: Bálint András

 

 

Mutasd be a legmerészebb magyart, akit ismersz,
és vacsorázz együtt Nyáry Krisztiánnal!

Képtalálat a következőre: „nyáry krisztián” Szerelmes írók, költők, és igazi hősök után 30 merész magyart mutat be új kötetében Nyáry Krisztián. A cselekvés, a teljesítmény, a belső szabadság, a hit, a lelkierő hősei ők, akik nem féltek megtenni az első lépést, merészségükkel sokszor cselekvésre ösztönözve környezetüket. Mindannyian magyarok voltak, azok is, akik felnőtt fejjel választották új hazájuknak az országot, mert „döntéseiket magyar identitással, a magyar történelem sorsfordító pillanataiban hozták meg.” Nyáry mesél többek között a boldoggá lett vértanúról, Salkaházi Sáráról, Michnay Gyuláról, akinek volt bátorsága megszökni a recski munkatáborból, Gudbrand Gregersenről, a norvég-magyar építőmesterről, aki tetemes áldozatokat hozott a közjó előmozdítására, vagy épp Molnár Gáborról, a vak világjáróról.

Merész magyarokat mindannyian ismerünk. Névtelen hősök ők, akik mindig a saját szívükre hallgatnak, és bátran szembeszállnak a többséggel, ha a helyzet úgy kívánja. A Corvina Kiadó és a Könyvesblog szeretne nevet adni ezeknek a hősöknek.
Képtalálat a következőre: „nyáry krisztián”
2015. november 16-án játékot indítunk, melynek keretében bárki bemutathatja a legmerészebb magyart, akit ismer: olyan családtagokat, ősöket és ismerősöket, akik bátorságuk és tetteik miatt megérdemelten férnének oda harmincegyediknek a könyv végére. Olyan, maximum 5000 leütéses történeteket várunk, amelyből kiderül, ki és miért érdemelné meg a merész magyar címet.

A személyes hőstörténetek, melyeket „Merész magyarok” tárggyal a konyvesblog@gmail.com emailcímre várunk, a Könyvesblogon lesznek olvashatók, közülük Nyáry Krisztián és a Könyvesblog stábja választja ki a legemlékezetesebbet. A győztes egy vacsorát nyer a Merész magyarok szerzőjével, amelyre decemberben kerül sor (pontos időpont egyeztetés szerint), a játék különdíjasa pedig Nyáry Krisztián eddig megjelent köteteivel lesz gazdagabb.

A beérkezési határidő 2015. december 4., a nyertest 2015. december 8-án hirdetjük ki a Könyvesblogon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése