2015. április 14., kedd

Sue Monk Kidd: Szárnyak nélkül szabadon


Szabadság, szerelem
A(z) szarnyak nelkul szabadon.JPG megjelenítése


A sztori: Hetty rabszolga a kora 19. századi Charlestonban. A szenvedésen túli életről, szabadságról álmodik. Jómódú gazdáinak lánya, a csillapíthatatlan tudásszomj és lázadó eszmék által hajtott Sarah kislánykora óta keresi a hivatását a világban, de fogva tartják a nőkre kényszerített társadalmi kötelékek.


A tízéves Hetty szobalányként a mindössze egy évvel idősebb Sarah tulajdonába kerül. A Szárnyak nélkül szabadon kettejük életútját követi végig: azt, hogy miként alakítják drámai módon egymás sorsát, és hogyan alakul ki a bűn, a dac, az elidegenedés és az ambivalens szeretet által meghatározott, összetett viszonyuk. Hetty megismeri a bánat és a gyász értelmét, s egyre inkább ráeszmél, ki is ő valójában. Sarah útját összetört remények, árulás, viszonzatlan szerelem és száműzetés szegélyezik. Vajon mit tartogat számukra a faji és társadalmi előítéletektől terhes 19. századi Délen az élet, vajon képesek lesznek-e szárnyak nélkül is szárnyalni?


Képtalálat a következőre: „sue monk kidd”


Az íróról: Sue Monk Kidd (1948) magával ragadó és megindító regénye a reményről, a bátorságról, a szabadság kereséséről szól. Remekmű, melyet világszerte több mint egymillió példányban adtak el, s több mint húsz nyelvre fordítottak le.Az író a Méhek titkos élete című regényével lett világhírű, amelyet csak az USA-ban 6 millió példányban adtak el eddig, de a világon már több, mint 8 millió talált gazdára és mozifilm is készült belőle, pedig a szerző csak 2002-ben írta, viszonylag későn kezdett el írással foglalkozni, de annál nagyobb sikerrel.

"Lehetetlen úgy elolvasni ezt a könyvet, hogy utána ne gondolnánk másként saját női helyzetünkre, és azokra a kivételes nőkre, akik szerepet játszottak abban, hogy oda juthattunk, ahol most vagyunk. Elképesztő teljesítmény." (Oprah Winfrey)

Bio: http://suemonkkidd.com/
Kiadó: Alexandra
Értékelés: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése