2015. április 21., kedd

Laura Hillenbrand: Rendíthetetlen

Újabb történelmi könyvsiker már a vásznon is!
Képtalálat a következőre: „Laura Hillenbrand: Rendíthetetlen”
A sztori: 1943 májusában az amerikai légierő egyik repülőgépe lezuhant a Csendes-óceán fölött. A tizenegy fős legénységből mindössze hárman élték túl a becsapódást, köztük a gép bombázótisztje, egy fiatal hadnagy: Louis Zamperini.
Zamperini gyerekkorában a környék réme volt, állandó csínyeivel rettegésben tartotta városa lakóit, ám amikor bátyja hatására sportolni kezdett, kiderült, hogy istenáldotta tehetség.
A legjobb egymérföldes futók között tartották számon, fiatal kora ellenére sikerült kijutnia az 1936-os berlini olimpiára, ahol bekerült az 5000 méteres síkfutás döntőjébe. Nagy jövő előtt állt, a következő olimpia egyik sztárja lehetett volna. A következő olimpia azonban elmaradt, Zamperini pedig Pearl Harbor után a csendes-óceáni hadszíntéren találta magát. Egy bevetés során repülőgépe lezuhant, és Louis közel két hónapig hánykolódott az óceánon egy mentőcsónakban. Partot érve azonnal japán hadifogságba került - és az igazi megpróbáltatások csak ezután kezdődtek...

A Könyvjelző magazin 2014. decemberi számában megjelent cikk:http://img.alexandra.hu/images/30-31_rendithetetlen.pdf

Az íróról:

Képtalálat a következőre: „Laura Hillenbrand”

Az 1967-ben született írónő két imert könyvéből (Seabiscuit, Rendíthetetlen) már csaknem 10 millió példányt adtak el csak az USA-ban, számtalan nyelvre lefordították azokat és meg is filmesítették. A Seabiscuit egy díjnyertes ló története, Oscar-díjra is jelölték. Sikerének titka valószínűleg egyéni íráskészsége, valamint a meglehetősen alapos kutatómunka, amely minden könyvét megelőzi, és az hogy valós eseményeket dolgoz fel (non-fiction).New York Times bestseller.

További infók: http://laurahillenbrandbooks.com/

Kiadó:Cartaphlius

Értékelés: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése