2016. december 25., vasárnap

Tolvaly Ferenc: A Zsolnay-kód .


Feltárul a legendás Zsolnay család titka..

Tolvaly Ferenc többször bizonyította, hogy nem csak tv csatornát tud vezetni, hanem kiváló szépíró is. Szerénytelenség lenne azt mondani, leírni, vagy kijelenteni de igen Ő az első aki megírta Caminót, az útját, a gondolatatit, amik ott és akkor vele voltak. Tucatnyi követője akadt, sok közölük szintén könyvet írt az útról, a hitről, a magányosságában lévő társas lényről.Most az is kiderül, hogy nem csak a spirituális valóságok megélésének mestere, hanem a történelmi regények, oknyomozásokhoz, nyomozásokhoz is ért. Nem kis munka lehetett, de megérte.

A könyvről:

A pécsi Zsolnay család(képünkön) titka csaknem százötven éve foglalkoztatja a közvéleményt, és nem véletlenül. A Zsolnay azon kevés, 19. századi vidéki polgári családok egyike, amelyek ma is közismertek Magyarországon. Kivételes személyiségek sora alkotta e családot, és e karakterek szerencsés módon erősítették egymást, így tudtak dacolni azzal a nem kevés kihívással, amelyet a 19. és 20. századi történelem tartogatott számukra.

Összefoglaló: 

Tolvaly Ferenc(képünkön) történelmi dokumentumokon alapuló, lenyűgöző regénye a titok nyomába ered: mivel magyarázható a Zsolnayak sikere, hogyan tudtak létrehozni világszínvonalú értéket úgy, 
hogy a feltételek közel sem voltak adottak? A titok megfejtése a családtagok személyiségében rejlik, e személyiségeket pedig az olvasó a gyáralapító lányának, Mattyasovszkyné Zsolnay Teréznek 
igen személyes hangú naplóin keresztül ismerheti meg. A regény így egyszerre család- és gyártörténet, illetve egy belső utazás, Teréz belső lélekútjának magával ragadó története.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése