2016. december 3., szombat

Csak Harry Potter tudta legyőzni Kepes Andrást

Bookline Top50 október

A Bookline sikerlista első helyét a várva várt új Harry Potter könyv szerezte meg, második lett Kepes András     Világképe, harmadik helyre pedig az érzelmes, szenvedélyes regény az Arab lánya került. A lista további folytatásában 30 új szereplő követelt magának helyet, magyar szerzők, mesék és szabályzatok a legsikeresebb könyvek listáján a Bookline Top50-ben.

Természetesen nem meglepő, hogy Harry Potter legújabb története szerezte meg az októberi sikerlista első helyét. A Harry Potter és az elátkozott gyermek című új regény, kilenc évvel a Harry Potter és a halál ereklyéi megjelenése után mutatja be a főhőst, aki felnőtt családapaként tér vissza, hogy legkisebb fiával együtt újabb varázslatos kalandokba keveredjen. J.K. Rowling és a rendező John Tiffany történetét Jack Thorne dráma-, és forgatókönyvíró ültette át színpadra, a West Enden nagy sikerrel futó előadás szövegkönyve olvasható most magyarul.  
Kepes András népszerű tévés személyiség legújabb könyvében saját életfelfogását tárja elénk. A Világkép a szerzőtől megszokott könnyedséggel és humorral vezeti végig olvasóit a világ ismerős-ismeretlen tájain, Kelet-Európától Dél-Amerikán át a Közel-Keletig, miközben arra keresi a választ, hogyan lehetséges egymástól látszólag távoli kultúrák békés együttélése.
Harmadik lett Borsa Brown Az Arab lánya című kötete, ahol két távoli kultúra találkozik, amelyben a szaúdi királyi családból származó Gamal és a magyar anyától született lánya együtt próbálják meg megtalálni a boldogsághoz vezető utat Közel-Kelet szabályokkal teli világában.  
Az október több magyar szerzőnek is sikert hozott, 17. helyre került új szereplőként Vámos Miklós új regénye, a Hattyúk dala, aminek középpontjában egy titokzatos kézirat áll. Az izgalmas, korokon átívelő nyomozás különlegessége, hogy az időben visszafelé halad: napjainkból indul, hogy aztán eljussunk a távoli múltba, ahol remélhetőleg minden titokra fény derül.
19. lett Varró Dániel Mi lett hova? című legújabb kötete. A szerző közel tíz év kihagyás után fordult ismét a felnőttversekhez. A csodás versek többsége ezúttal a felnőtt mindennapokról szól, de a szerző jól ismert humora ezúttal is meg-megcsillan a bravúrosan megírt sorok között.
Új szereplőként csatlakozott a listához Kondor Vilmos, a budapesti krimik nagymestere, akinek legújabb regénye, a Szélhámos Budapest ezúttal a szerző kedvenc hősének, a Budapest Noir főszereplőjének fiatalkorát meséli el. A regény a 44. a listán.
39. Krasznahorkai László új regénye a Báró Wenckheim hazatér. A kötet méltatói szerint a könyv apokaliptikus hangvétele már-már a Sátántangóhoz hasonlít, egyetlen nagy különbséggel: a történet ezúttal nem a nyolcvanas években, hanem napjaink Magyarországán játszódik. Különleges alkotás Sacha Batthyany És nekem mi közöm ehhez? című könyve, ami a XX. század vészterhes történelmébe kalauzolja el olvasóját. A magyar származású, Washingtonban élő szerző saját családtörténetének ered nyomába, a háborús bűnösökkel és történelmi tragédiákkal terhes múlton keresztül mutatja be Kelet-Európa történelmének egyik legsötétebb epizódját.  


Tizenegyedik a rendrakás japán varázslónőjének aposztrofált Marie Kondo legújabb kötete, a Tiszta öröm, ami a Bookline Könyvek gondozásában jelent meg. A szerző azt ígéri olvasóinak, hogy bevezeti őket a rendrakás világába, úgy hogy soha többet ne legyen nyűg, probléma annak megteremtése és megtartása. A Tiszta öröm eddig 6 millió példányban kelt el összesen 40 nyelven. Mari Kondo másik kötete a Rend a lelke mindennek jelenleg a 20. a Bookline sikerlistáján.
 
A gyerekeknek szánt alkotások is helyet követeltek maguknak a legkeresettebb könyvek között. Tizedik lett Kádár Annamária Lilla és Tündérbogyó című, önéletrajzi ihletésű mesekötete, és 18. Bartos Erika két vadonatúj története, a Bogyó és Babóca (képünkön) rollerezik.
35. a Bookline Top50-ben a svéd pszichológus Carl-Johan Forssén Ehrlin Szép álmokat, Ella! című legújabb kötete, amelyben ezúttal a kis elefánt, Ella segíti a gyerekeket az elalvásban.
 
Az egyik legfontosabb kortárs orosz író Ljudmila Ulickaja Jákob Lajtorjája című új regénye a XX. század viharos történelmén keresztül mesél a jelenről és a múltról. A könyv középpontjában két, egymással soha nem találkozó ember története bontakozik ki, akik a legnehezebb pillanatokban is igyekeztek saját törvényeik szerint élni, és akiknek a sorsa a legváratlanabb pillanatban mégis összekapcsolódik, valahol a XXI. század hajnalán.

Az e könyvek között már senki nem tudta legyőzni Kepes András Világképét, a folytatásban a nyomtatott könyvek sikere köszön vissza Sacha Batthyanyitól, Krasznahorkai Lászlóig és a minden rekordot megdöntő Lány a Vonatonig


Bookline nyomtatott Top50 lista

pozíció
szerző
cím
változás
...napja a listán
1
J. K. Rowling, Jack Thorne, John Tiffany
Animus
új
6
2
Kepes András
Libri
új
22
3
Borsa Brown
Álomgyár
új
17
4
Keri Smith
Maxim
-3
121
5
Paulo Coelho
Athenaeum
új
24
6
Leiner Laura
L&L
új
13
7
Vavyan Fable
Fabyen
új
12
8
Keri Smith
Maxim
18
34
9
Paula Hawkins
XXI. Század .
5
552
10
Kádár Annamária
Kulcslyuk
-7
45
11
Marie Kondo
Bookline Könyvek
új
16
12
Magyar Tudományos Akadémia
Akadémiai Kiadó
-10
85
13
Müller Péter
Rivaldafény
új
14
14
Ransom Riggs
Kossuth
11
42
15
Wéber Anikó
Pozsonyi Pagony
1
55
16
Paula Hawkins
21. Század
új
29
17
Vámos Miklós
Európa
új
15
18
Bartos Erika
Pozsonyi Pagony
17
34
19
Varró Dániel
Jelenkor
új
16
20
Marie Kondo
Kiskapu Kft.
-11
116
21
Jamie Oliver
Park
új
25
22
Beck Andrea
Beck & Partners Mi. Kft.
27
46
23
Jojo Moyes
Cartaphilus
-18
123
24
Berg Judit
Pozsonyi Pagony
-16
138
25
Jussi Adler-Olsen
Animus
új
24
26
Ransom Riggs
Kossuth
új
29
27
Laurelin Paige
Libri - Insomnia
új
17
28
Lawrence J. Cohen
Kulcslyuk
32
31
29
Jojo Moyes
Cartaphilus
-23
150
30
Robert Lawson
Trivium
új
14
31
Ransom Riggs
Kossuth
új
26
32
Audrey Carlan
Libri - Insomnia
új
19
33
Kotra Károly
KOTRA Kereskedelmi és Oktató Kft.
-15
263
34
Anne L. Green
Álomgyár
új
20
35
Carl-Johan Forssén Ehrlin
KOLIBRI
új
13
36
Ljudmila Ulickaja
Magvető
új
4
37
Sacha Batthyany
Helikon
-26
53
38
Szabó Péter
Magánkiadás
-8
303
39
Krasznahorkai László
Magvető
-27
44
40
Tolvaly Ferenc
Alexandra
új
13
41
Mark Frost
Athenaeum
új
3
42
Wisinger István
Athenaeum
új
20
43
Liptai Claudia, Pataki Ádám
Libri
új
10
44
Kondor Vilmos
Libri
új
12
45
Borsa Brown
Álomgyár
-21
219
46
Jean Sasson
Gabo
új
20
47
Dinah Jefferies
Tericum
új
15
48
Borsa Brown
Álomgyár
új
12
49
Paul Lendvai
Noran Libro
új
4
50
Julia Quinn
Gabo
új
25

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése