2016. szeptember 4., vasárnap

Katonai járművek nagykönyve

Katonai járművek nagykönyve
Az emberek a civilizáció kezdetétől fogva arra törekedtek, hogy megvédjék az általuk létrehozott közösségeket, és tovább terjeszkedjenek. Ahhoz, hogy egy birodalom sikeres és hosszú életű legyen, kulcsfontosságú volt az újszerű katonai eszközök használata. A csatákat hosszú évezredeken át kizárólag földön és vízen vívták, a levegő csupán a közelmúltban vált hadszíntérré. A repülőgépek megjelenésével azonban egyből felmerült a légi hadviselés gondolata is.
E kötet több mint hatvan hihetetlen harci gépezetet mutat be, melyeket a történelem során földön, vízen és levegőben bevetettek. Lenyűgöző, élethű illusztrációk, leírások, látványos csatajelenetek szemléltetik, hogyan alkalmazták ezeket a szerkezeteket a harcban.
Fedezzük fel, hogyan jutott el a technikai fejlődés a hettita harci szekértől a T-34 harckocsiig, a római hadigályáktól a Nimitz-osztályú repülőgép-anyahajókig, vagy a Fokker Dr.1-től az F-14 Tomcatig.
Eredeti cím: The Ultimate Book of Military Machines
Képtalálat a következőre: „alexandra logó”

Hadigépezetek földön, vízben, levegőben


Izgalmas, egyedi és hiányt pótló mű ez,az eredeti alig egy éve jelent meg a Paragon Books kiadásában, Londonban. Honnan hová fejlődik a militarizmus (mi már csak így mondjuk). Részletes áttekintő mű, ami több fejezetre oszlik (szárazföld, tenger,levegő) és egészen KR.e a 18 századtól végigkíséri az érdeklődőket, hol, mikor és milyen harci gépekkel nyertek, vagy éppen vesztettek csatát a használóik.
Militarista fanoknak kötelező!

Kiadü: Alexandra

Nyomtatta: Kína, rizspapírra (jó az illata)

A legnagyobb újdonsága, hogy számítógépes grafikákkal és szimulációs 3D programokkal előállították a legtöbb általunk ismert harci járművet.
Külön érdemes kiemelni, hogy eredeti, archív fotókkal is színesítették ezt az egyedülálló könyvet.

Értékelés: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése