2016. április 3., vasárnap

Elhunyt Kertész Imre

Képtalálat a következőre: „kertész imre”

Életének 87. évében hosszan tartó súlyos betegség után 2016. március 31-én, budapesti otthonában elhunyt Kertész Imre, Nobel-díjas író. A gyászhírre reagáló első nyilatkozatokból válogattunk.
A Magvető Kiadó és Budapest saját halottjának tekinti Kertész Imrét. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése közleményben búcsúzott tőle. A Fidesz, a KDNP, az MSZP, az Együtt, az LMP, Áder János, Orbán Viktor, valamint Norbert Lammert, a német szövetségi parlament elnöke levélben fejezte ki részvétét a gyászoló családnak.
Dalos György író:Kertész Imre „rendkívüli írói erővel” tudta önmagát és a világot ábrázolni, és a Sorstalanság után készült munkáit is a remekművek közé lehet sorolni – mondta az MTI-nek Berlinben Dalos György író, történész, kiemelve, hogy Kertész Imre a barátja volt, és ez a barátság „túlélt mindent”.
Kertész Imrének „volt egy olyan rejtett iróniája, amely a mondatok között maradt. A mondatok vitték az iróniát, és az irónia a cselekményt” – tette hozzá a Berlinben élő író, történész.
„Egy ilyen mély, tragikus sorsot ironikusan előadni, ez volt az ő nagy művészete” – mondta Dalos György.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése