2017. szeptember 3., vasárnap

MEGJELENT A DOWNTON ABBEY SZERZŐJÉNEK ÚJ KÖNYVE!


Julian Fellowes: Belgravia

Julian Fellowes: BelgraviaSophia Trenchard a komornája kíséretében céltudatosan halad Brüsszel utcáin; az apja irodájába tart, hogy elújságolja: sikerült meghívót szereznie a társaság egyik legfontosabb eseményére, Richmond hercegnéjének a báljára. Egy estélyre, amely a lány egész életét megváltoztatja majd. Az időpont 1815. június 15-e, egy nappal a waterlooi csata előtt.
Huszonöt évvel később a társadalmi ranglétrán egyre feljebb kapaszkodó Trenchard családnak és a brit arisztokrácia egyik legelőkelőbb dinasztiájának, a Brockenhurstöknek két hölgytagja kényszerű ismeretséget és szövetséget köt Belgravia, az új, divatos londoni negyed egyik szalonjában. Közös titok fűzi ugyanis össze őket, amelyet az egyikük végleg eltemetne, a másikuk viszont a legszívesebben napvilágra hozna. Ez azonban sokak életét megváltoztatná, és vannak, akik mindent megtennének azért, hogy a múlt titkait örökre homály fedje…


A szerzőről

Julian Fellowes: BelgraviaJulian Fellowes színész, író, rendező és producer, munkásságát többször is elismerték. Ő a megálmodója és a szerzője a hatalmas sikert aratott Downton Abbey című sorozatnak, amellyel három Emmy-díjat nyert; a Gosford Park forgatókönyvéért pedig Oscar-díjjal jutalmazták.

„A múlt birodalma – amint azt már oly sokan mondták – olyan, akár egy idegen ország, ahol mindent másként csinálnak az emberek. Ez talán igaz is – sőt, nyilvánvalóan igaz, ha az erkölcsökre és a szokásokra, a nők társadalmi szerepére, az arisztokrácia uralmára és a mindennapi élet milliónyi más alkotóelemére gondolunk. Akadnak azonban hasonlóságok is. A becsvágy, az irigység, a harag, a kapzsiság, a kedvesség, az önzetlenség és mindenekfelett a szeretet mindig is éppolyan erős ösztönző erőt jelentettek, mint manapság. Ez a történet olyan emberekről szól, akik két évszázaddal ezelőtt éltek, ám a vágyaik, a fájdalmaik és a szívükben dúló szenvedélyek szinte semmiben sem különböznek azoktól a drámáktól, amelyeket mi is eljátszunk a magunk módján, a magunk idejében…”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése