2017. május 28., vasárnap

HÉTFŐN! Athenaeum-esték I. Poliamoria – lehet-e egyszerre több embert szerelemmel szeretni? - MEGHÍVÓ



Athenaeum-esték I.
Poliamoria – lehet-e egyszerre több embert szerelemmel szeretni?

Bemutatkozik az etikus többszerelműség világa, ahol nem kell választani. „Csupán” minden kedvesünk igényeit szem előtt tartva, őszintén és szeretetteljesen a közös boldogságra törekedni. 


Az ókori Athénban évszázadokon keresztül élt egy hagyomány. Pallasz Athéné templomában filozófusok és költők olvasták fel műveiket a város polgárainak, egymásnak – mindannyiuk közös épülésére. Megosztották egymással gondolataikat azokról a kérdésekről, amelyek érintették, foglalkoztatták őket. Fontos/érdekes dolgokról, közösen – e kettő volt a hagyomány alapja. Hadrianus császárnak annyira megtetszett ez a koncepció, hogy Rómában, Pallasz Athéné templomában, az Athenaeumban állandó közösséget szervezett filozófusokból, költőkből – az eszmecsere és közös művelődés öröméért. 

Az Athenaeum Kiadó feléleszti a legendát. 

Havonta egyszer a Lurdy Házban működő Líra-Móra könyvesboltunkban biztosítunk teret és lehetőséget az együtt gondolkodásra, a találkozásra, arra, hogy a bennünket érintő és érdeklő kérdésekről hallgassunk remek pódiumbeszélgetéseket, és arra, hogy olvasóink megismerhessék egymást és a kiadó munkatársait. 
Az Athenaeum-esték minden alkalommal egy-egy, az életünket meghatározó jelenséget, problémát vagy épp élményt jár körbe, ismereteket ad, véleményeket ütköztet, és megadja a lehetőséget nézőinek is, hogy meglátásaikkal alakítsák közös felismeréseinket. A pódiumbeszélgetéseket követően pedig kötetlen társasági keretek között találkozhatnak, beszélgethetnek a kiadói csapat tagjaival és szerzőinkkel. 

A sorozat második estjétől a rendezvények állandó háziasszonya Szurovecz Kitti író, újságíró, az Athenaeum Kiadó sikerszerzője lesz. Őt mutatjuk be az Athenaeum-esték első előadásán. A szerzővel Almási Kitti pszichológus beszélget a borderline szindrómások párkapcsolati esélyeiről, az áldozattá válás veszélyeiről, és egy egészen különleges jelenségről, a poliamoriáról. Léteznek közöttünk emberek, akik identitásukból adódóan egyszerre, egy időben több partnerrel is képesek szerelmi kapcsolatokat működtetni – és teszik mindezt valamennyi szereplő tudtával és beleegyezésével. Akár hárman, akár négyen vagy még többen törekednek közös boldogságra, tehát nem a félrelépés, megcsalás gondolatát legalizálja a poliamoria, hanem az egyszerre több szerelemre kész lelket. 
Különleges adottság? Szerelmi felszabadulás, amely a társadalom nagy részének szemében bűn? Szurovecz Kitti következő könyvének témája a kettőnél több embert egymáshoz fűző, kölcsönös elfogadáson és megértésen, együttműködésen alapuló szerelem. Meghívott vendégünk Dittera-Balogh Andrea fordító, író, a Poliamoria Magyarország közösség egyik szervezője. 

Időpont: 2017. 05. 29. 19:00

Helyszín: Lurdy Ház, Líra-Móra könyvesbolt


1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12–14. 

Az eseményről bővebben itt: https://www.facebook.com/events/291604507933054

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése