2016. december 8., csütörtök

Karácsonyi könyváradat - Harry Potter, Kepes András és Nyáry Krisztián az élen



Megőrizte elsőségét az új Harry Potter a Bookline sikerlistáján, és Kepes András is maradt a második helyen. Harmadik lett Nyáry Krisztián festők szerelmeit bemutató új könyve. A lista további folytatásában 30 új szereplő követelt magának helyet, női szerzők sikerét hozta a november, a közelgő karácsonyra való tekintettel pedig szakács-, és mesekönyveket találunk a legsikeresebb könyvek között a Bookline Top50-ben.

Töretlenül vezeti a sikerlistát Harry Potter új története. Kilenc évvel a Harry Potter és a halál ereklyéi megjelenése után a világ legnépszerűbb varázslója színpadon tért vissza rajongóhoz, a West Enden jelenleg is nagy sikerrel futó előadás főszereplői az immár családapává érett Harry, és fia. A sikerdarab szövegkönyve pedig már a magyar olvasókat is meghódította.  
Aligha találunk még egy olyan szerzőt ma Magyarországon, aki egyszerre mozog otthonosan Dél-Amerika távoli országaiban, Európa nagyvárosaiban és Közel-kelet konfliktusokkal terhelt világában. Kepes András legújabb könyvében, élete meghatározó helyszínein vezeti végig az olvasót, közben arra keresi a választ, hogyan lehetséges egymástól látszólag távoli kultúrák békés együttélése. A Világkép őrzi második helyét a Bookline sikerkönyvei között.

Nyáry Krisztián legújabb kötetében, a Festői szerelmekben a tőle megszokott könnyedséggel, izgalmas történeteken keresztül mutatja be a magyar képzőművészet legnagyobbjainak szerelmi életét. Hogyan tervezte meg Munkácsy Miklós szerepléseit felesége, mit gondolt Czóbel Béla Modok Mária képeiről?  Mindez kiderül a Festői szerelmekből.

Ötödik helyre került azonnal a megjelenés után Stephenie Meyer képünkön)  A Vegyész című kötete. A Twilight Saga írónője új regényében a kémek árulással és kiszámíthatatlan fordulatokkal teli világába vezeti be olvasóját. A Vegyész középpontjában egy okos és elszánt nő áll, aki valaha titkos ügynök volt, ám szép lassan kockázati tényezővé vált, azóta pedig folyamatos életveszélyben éli mindennapjait. Fábián Janka Az utolsó boszorkány lánya című regénye a mágia, a bűbáj és a boszorkányság témakörét járja körbe, és a 18. századi boszorkányüldözés elől menekülő hősnő útját mutatja be, ahogyan esztergomi pékmester lányából – nem kevés küzdelem és megpróbáltatás árán – Mára Terézia bizalmasa lesz.
A sorban harmadik női szerző Jakupcsek Gabriella (képünkön), akinek vadonatúj és első könyve, a Megúszhatatlan, azonnal a hetedik helyre került a Bookline listáján. Az ország egyik legismertebb televíziós műsorvezetője a celeb szerepéből kilépve, meglepő őszinteséggel ír lányának a megúszhatatlan dolgokról: sikerekről és kudarcokról, házasságról és válásról, gyerekvállalásról és karrierről.

Maradva a női témáknál és alkotóknál, nyolcadik  a listán Ugron Zsolna Hollóasszony című regénye, aminek fókuszában egy különc, de nagy dolgokra hivatott nőalak áll, aki megtanult érvényesülni a férfiak uralta 15. században, aki felemelte a kor egyik legnagyobb családját, a Hunyadiakat, és akit a történelem csak Szilágyi Erzsébetként ismer.  

Az ország legnépszerűbb webkettes macskájának, Erzsébet Fenevadovának életvezetési tanácsait immár kötetbe foglalva is olvashatjuk. Homonnay Gergely Puszi, Erzsije nagy siker, új megjelenésként a kilencedik helyre futott be.
Az országosan ismert és kedvelt énekesnőnk Palya Bea legújabb könyvlemeze a Nappali dalok 14. helyen szerepel a Bookline sikerlistáján. A könyvből megtudhatjuk, hogy a húsklopfolásból is lehet zene, és megtanulhatjuk, hogyan dobhatjuk fel a mindennapi házimunkát egy dallal. A könyvben található húsz történet mellett eddig a korábban nem hallható dalokat is megkapjuk.
Ljudmila Ulickaja (képünkön), az egyik legfontosabb kortárs orosz író, Jákob Lajtorjája című új regénye a XX. század viharos történelmén keresztül mesél jelenről és a múltról. A könyv középpontjában két, egymással soha nem találkozó ember története bontakozik ki, akik a legnehezebb pillanatokban is igyekeztek saját törvényeik szerint élni.



A gyerekek nagy kedvence Bartos Erika Bogyó és Babóca történetei, a legújabb kötetben, a Bogyó és Babóca karácsonyában a csigafiú és katicalány ünnepi kalandjait követhetjük végig.  
Bajzáth Mária az Adventi népmesék és legendák című könyvében huszonnégy népmesét és legendát olvashatunk, amelyek egytől egyig az ünnepi témakört járják körbe, eközben pedig betekintést adnak más kultúrák tradícióiba.  
Berg Judit többszörösen díjnyertes Rumini-sorozatának nyitókötetében egyszerre ismerhetjük meg történeteinek főhősét, a mindenkinél bátrabb (és vakmerőbb) kisegeret, és kedveltethetjük meg az olvasást a legfiatalabb korosztállyal.
Az e könyvek között Kepes András Világképe vezet, Zoltán Gábor Orgia című kötete a második. A szerző provokatív regénye 1944-45 teléig kalauzolja vissza az olvasót, ahol a nyilasok szemszögéből mutatja meg a háború kegyetlen, embertelen világát.
Lakatos Levente Felhasadó sebek, Szigor 5. című kötete lett a harmadik, a legsikeresebb e könyvek között. A történet két főhőse, Liza és Igor újra találkozik, viszonyuk pedig újabb, mindeddig ismeretlen megpróbáltatások elé néz. Negyedik lett az e könyvek között és 50. a nyomtatottaknál Sacha Batthyány könyve az És nekem mi közöm ehhez?. A magyar származású, Washingtonban élő újságíró könyvében egy eltitkolt családi tragédiát dolgoz fel, lebilincselő intelligenciával és őszinteséggel.


Bookline nyomtatott Top50 lista

pozíció
szerző
cím
kiadó
változás
...napja a listán
1
J. K. Rowling, Jack Thorne, John Tiffany
Animus Kiadó
0
36
2
Kepes András
Libri Könyvkiadó
0
52
3
Nyáry Krisztián
Corvina Kiadó
új
22
4
Keri Smith
Maxim Könyvkiadó
0
151
5
Stephenie Meyer
Agave Könyvek
új
22
6
Fábián Janka
LIBRI KÖNYVKIADÓ KFT.
új
27
7
Jakupcsek Gabriella
Jaffa Kiadó
új
21
8
Ugron Zsolna
Libri Könyvkiadó
új
27
9
Homonnay Gergely
Libri Könyvkiadó
új
25
10
Keri Smith
Maxim Könyvkiadó
-2
64
11
Paulo Coelho
Athenaeum Kiadó
-6
54
12
Vavyan Fable
Fabyen Kiadó
-5
42
13
Müller Péter
Rivaldafény Kiadó
0
44
14
Palya Bea
Bookline Könyvek
új
24
15
Ted Chiang
Agave Könyvek
új
17
16
J. K. Rowling
Animus Kiadó
új
28
17
Beck Andrea
Beck & Partners Mi. Kft.
5
76
18
Jeff Kinney
Könyvmolyképző Kiadó Kft.
új
9
19
Borsa Brown
Álomgyár Kiadó
-16
47
20
Leiner Laura
L&L Kiadó
-14
43
21
Ljudmila Ulickaja
Magvető Könyvkiadó
15
34
22
Marie Kondo
Bookline Könyvek
-11
46
23
Vámos Miklós
Európa Könyvkiadó
-6
45
24
Berg Judit
Central Médiacsoport Zrt.
új
11
25
Leslie L. Lawrence
Studium Plusz Könyvkiadó
új
13
26
Borbás Marcsi
StratComm Kft.
új
5
27
Paula Hawkins
XXI. Század Kiadó Kft.
-18
582
28
Mark Frost
Athenaeum Kiadó
13
33
29
Ransom Riggs
Kossuth Kiadó
-15
72
30
Bartos Erika
Pozsonyi Pagony
új
25
31
Fördős Zé
Lunchbox Produkciós Kft.
új
29
32
Borsa Brown
Álomgyár Kiadó
új
8
33
Marie Kondo
Kiskapu Kft.
-13
146
34
Sebestyén Balázs, Tóth Gábor
Pilis-Vet Bt.
új
4
35
Christina Braun
Maxim Könyvkiadó
új
17
36
Lakatos Levente
Libri Könyvkiadó
új
4
37
Bajzáth Mária
Meseközpont Alapítvány
új
13
38
Berg Judit
Pozsonyi Pagony
-14
168
39
Jodi Ellen Malpas
MŰVELT NÉP KÖNYVKIADÓ KFT
új
4
40
Magyar Tudományos Akadémia
Akadémiai Kiadó
-28
115
41
Mia Asher
MŰVELT NÉP KÖNYVKIADÓ KFT
új
5
42
Fábián Janka
Libri Könyvkiadó
új
26
43
Donna Tartt
Park Kiadó
új
13
44
Kordos Szabolcs
21. Század Kiadó
új
19
45
Wéber Anikó
Pozsonyi Pagony
-30
85
46
Fábián Janka
Libri Könyvkiadó
új
21
47
Kádár Annamária
Kulcslyuk Kiadó
-37
75
48
Robert Lawson
Trivium Kiadó
-18
44
49
Paul Lendvai
Noran Libro Kiadó
0
34
50
Sacha Batthyany
Helikon Kiadó
-13
83

Bookline e-könyv Top10 lista

pozíció
szerző
cím
kiadó
változás
...napja a listán
1
Kepes András
Libri Kiadó
0
48
2
Zoltán Gábor
Kalligram Kiadó
10
57
3
Lakatos Levente
Lakatos Levente
új
5
4
Sacha Batthyany
Helikon Kiadó
2
72
5
Paula Hawkins
21. Század Kiadó
-2
179
6
Kondor Vilmos
Libri Kiadó
új
25
7
Ljudmila Ulickaja
Magvető
új
16
8
Jussi Adler-Olsen
Animus Kiadó
-4
54
9
Jennifer Probst
Insomnia
új
24
10
J.K. Rowling - Jack Thorne - John Tiffany
Pottermore from J.K. Rowling
új
23



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése