2016. július 16., szombat

5X5 könyv a nyárra

5X5 könyv a nyárra a legjobbak ajánlásával
12259985 9fe7b472900c01806750cc933cbacf5f o
A cikk a Bookline támogatásával készült.
2016.07.15. 13:58
A nyár a fagyizás, a D-vitamin-termelés és a dinnyeevés időszaka. Valamint a regényolvasásé, hiszen a szabadság alatt végre van ideje mindenkinek a cikkeknél hosszabb szövegekre is. Három magyar és két világhíresség könyvajánlójából egész biztosan mindenki talál magának kedvére valót, mert olvasni ugyan Bill Gates, D. Tóth Kriszta és Winkler Róbert is imád, de ízlésük igencsak eltérő.
Limonádé mellé limonádé könyvet? – Ezt a teljesen közhelyes kijelentést nyugodtan el lehet felejteni – legalábbis ha végignézünk a gyermekvédelmi szakember, az UNICEF Nagykövet és az autós újságíró nyári olvasmánylistáját: női antikrisztusok, traumatizált ás alkoholista nők, pedofil hálózatok után nyomozó zsaruk, átdrogozott rocker életek homályosítják, vagy épp takarják el végleg a napot, bár a horizonton túl megcsillan a Bill Gates és Mark Zuckerberg által vizionált jövő.

D. Tóth Kriszta – a www.wmn.hu alapító főszerkesztője, író, újságíró, UNICEF Nagykövet

DTK 02
1. Szabó Magda: Pilátus – új kiadásban
Szabó Magda az otthon: ismerős alakok, jóleső szenvedély és kíméletlen igazmondás. Hihetetlen, hogy milyen árnyaltan képes felrajzolni a nőket, sőt, zavarba ejtően, mert ebben a regényben, ha csak pillanatokra is, de eléri, hogy megértsd magát az ördögöt is. A Pilátustól mindig fáj a szívem, és mégis újra és újra leveszem a polcról. Idén nyáron például azért, mert új köntöst kapott.
2. Paula Hawkins: A lány a vonaton
Csak nyáron tudok krimit olvasni, mert akkor engedhetem meg magamnak igazán a történetvezérelt, „nemtudomletenni” könyveket, ahol nem kell csócsálgatni a mondatokat, hanem büntetlenül lehet habzsolni a cselekményt. A lány a vonaton pont ilyen. Rachel történetében kifejezetten bírtam, hogy tulajdonképpen minden szereplő rosszarc, és még az sem zavart, hogy a sztorinak voltak mélypontjai.
3. Péterfy-Novák Éva: Egyasszony
Éva egy tündér: az a fajta, aki a poklon keresztül jutott Tündérországba. Az Egyasszony minden, csak nem könnyed nyári olvasmány, én mégis nyáron olvastam, és egyáltalán nem vettem levegőt közben. Kőkemény falat tört át a regény: az orvosi műhiba vagy hanyagság miatt traumatizált nők tabujának falát. Mindez ráadásul hibátlan irodalmi érzékkel van megírva, mert egyetlen felesleges szó sincs benne.
4. Grecsó Krisztián: Jelmezbál
Nagyon bírom Grecsót, ahogy behozza az alföldi falut, a Maros partját, a kisvárosi szürreált a budapesti nappalimba. Tetszik, hogy minden munkájában nem indul máshova, csak hazafelé. Még nem értem a Jelmezbál végére, de a Kelj fel és járj című fejezet (novella?) már most a kedvencem. Két ponton hangosan felnevettem. „Kerekes Lacika azt üzeni, fákjú!”
5. Claire Cater: Szép álmokat! – Kreatív színező felnőtteknek
Rettegek a repüléstől, ezért gondoltam, mielőtt valami keményebb nyugtatóhoz folyamodom, kipróbálom a mostanában agyonhájpolt felnőttszínezőket. Legutóbbi utazásunk során fel- és leszálláskor eltökélten kiszíneztem a könyvből egy madarat meg egy majmot. Nem állítom, hogy elmúlt tőle a félelmem, de a gyerekem kiválóan szórakozott rajtam, ahogy megszállottként dolgozom.
Elektronikus könyvet olvasnál, de nincs hozzá E-book olvasód? Az ingyenes bookline reader alkalmazás segítségével mobilon és tableten is eléred kedvenceidet. Két megálló között a buszon, egy süti mellett a kávézóban, az erdő közepén vagy a Balaton-partján – a kedvenc könyveidet mindenhova magaddal viheted, mert olvasni bárhol lehet.
link: https://bookline.hu/booklinereader

Winkler Róbert - rockzenész, író, a TotalCar.hu vezető szerkesztője, az azonos című műsor műsorvezetője

P113763
1. Erik Axl Sund: Éhség, Bomlás, Tisztulás trilógia
A név egy rockzenészből és egy börtönkönyvtárosból álló svéd duót takar, és tuti, hogy egyikük sem százas, a trilógiájukból pedig az jön le, hogy aki Svédországban nem náci háborús bűnös, az pedofil. A krimisorozatuk tehát – , amiben a felügyelő menekült gyerekeket eltüntető pedofil hálózatok után nyomoz – elég jól bemutatja egy jóléti társadalom árnyoldalait. Elég nyomasztó, de szeretsz ebben a hangulatban időzni.
2. Keith Richards: Élet
Szerintem a nyár a legjobb időszak arra, hogy az ember sztárönéletrajzokat olvasson. Szerencsére a Rolling Stones gitárosa sokat mesél az orgiákról, miközben megtudhatjuk, hogy ennyi drogozás közben mégis hogy maradt életben. A könyve emellett nagyon komoly zenetörténeti munka, egyben izgalmas korrajz az angol hétköznapi életről, ami egyáltalán nem volt olyan felhőtlen, mint ahogy azt anno a vasfüggöny túloldaláról elképzeltük.
3. Jü Hua: Testvérek
Nem értem, hogy mi szükségünk ufókra, amikor itt vannak nekünk a kínaiak! A Testvérek Kína XX. századi történelmét rendkívül fordulatosan meséli el egy kínai testvérpár történetén keresztül, miközben humoros és érzelmes is, ráadásul még a mágikus realizmust is megidézi. Az egyik jelenetben például az egyik testvér egyszer csak eltűnik, mert egy fogadóban rákattan a dél-koreai szappanoperákra. Nekem nagy kedvencem.
4. Henry Rollins: Pánk a platón
A Black Flag énekese nem az a tipikus saját hányásában fetrengő punkzenész, hanem egy különösen intelligens figura volt. Ebből kifolyólag nagyon érdekes az életrajza is, ami inkább szól a zenekarról, mint az életéről. A béna mondatok a halálom, de ez a könyv nagyon jól meg van írva, szerintem azoknak is érdekes lehet, akik nem is tudják, hogy a Black Flag milyen csodálatos zenekar volt.
5. Mark Twain: Huckleberry Finn kalandjai
Mark Twain eredetileg a felnőtteknek írta a regényeit, és a Huckleberry Finn felnőtt fejjel valóban sokkal nagyobb élmény. A kiadás, amit olvasok, ráadásul nagyon vicces, mert valami afroamerikai irodalomtörténésznek volt muszáj egy nagyon hosszú előszóban mosogatnia Mark Twaint, mert a regényben kb nyolcmilliószor fordul elő a „nigger” szó. Szóval érdemes a gyerektől lenyúlni, mert nagyon szórakoztató.


Dr. Gyurkó Szilvia – gyerekjogi szakember, az Országis Kriminológiai Intézet és az UNICEF volt munkatársa

Gyurko portre
1. John Lanchester: Érzéki utazás
Ebben a magyarul 1997-ben, kivételesen igényes fordítással megjelent kötetben a szerző felveszi egy idősödő angol úr szerepét, aki gourmet-ként végigeszi egész Európát, és elég határozott elképzelése van arról, hogy mi teszi az életet jóvá. Miközben például hét oldalon át ecseteli egy francia halleves receptjét, csodálatos, hogy nem válik unalmassá, sőt, hihetetlenül vicces és szellemes, még az olyan távolról sem konyhatündéreknek, mint én.
2. Bartis Attila: A vége
Gyerekvédőként rengeteg olyan dolgot találtam ebben a zseniális regényben, ami szakmailag is fontos lehet. Például a szomszéd cigány kisfiúról szóló részben nagyon jól megmutatkozik az érzelmi abúzus és a szülői kihasználás természete, aki napi 12 órán át hegedül a kamrába zárva, majd megkéseli a mamáját. Ez, és a többi jelenet ráadásul nagyon plasztikusan és finoman van megírva, és remekül kirajzolódnak a határok, hogy hol kezdődik akár a családon belüli, akár a párkapcsolati erőszak.
3. Rejtő Jenő: Szőke ciklon
Rejtőt és a műveit senkinek sem kell bemutatni, viszont a rejtői világot mindenképpen érdemes kinyitni a gyerekeink előtt. Nincs is nagyobb élmény annál, mint mikor a 13 éves lányom az egyik gyerekkori kedvencemet olvassa mellettem a nyári szünetben, időnként hangosan felnevet, majd felolvas belőle egy nagyon vicces részt, így szinte együtt olvassuk a könyvet.
4. Esterházy Péter: Harmonia caelestis
A Harmonia Caelestis-t akkor vettem elő újra, amikor kiderült Esterházy betegsége. Mint minden EP-műben, ebben is annyi a játékosság, a finomság és az intellektuális bizsergés, hogy sokadszorra sem lehet elunni. Ráadásul sokat segíthet abban, mit kezdjünk az életünk során rengeteget változó, bennünk élő apa- és az anyaképpel, ugyanakkor az sem utolsó kérdés, hogy mit teszünk, amikor a hatalom belép a családunk életébe.
5. Gyurkó Szilvia: Rám is gondoljatok
A könyvem, ami a válásról elsősorban a gyerekek szempontjából, a gyerekjogokkal a középpontban beszél, most talán még nagyobb segítséget nyújthat az elvált, gyermeküket egyedül nevelő szülők számára, akiknek a nyáron általában sokkal nehezebb az élete. 


Bill Gates, a Microsoft alapító tulajdonosa, a Bill és Melinda Gates Alapítvány vezetője

000 Was7939306
1. Neal Stephenson: Seveneves – A hét Éva
Tíz éve nem olvastam sci-fit, egy barátom javaslatára mégis kezembe vettem a kötetet, és újból meg is hozta a műfajhoz a kedvemet. A Hold már a regény elején felrobban egy meteorzáporban, de a Föld is ugyanúgy veszélybe kerül, ezért az emberiség új pályára kerül a bolygóközi űrben. A történet mellett a regény nagy erénye, hogy tele van naprakész űrkutatásokon alapuló tudományos tényekkel – ezt külön imádtam benne.
2. Jordan Ellenberg: How Not to be Wrong
A matematikus-író laikusok számára is fogyasztható formában magyarázza el, hogy a matematika miként van jelen az életünkben, még ott is, ahol egyáltalán nem számítanánk rá. A szerző minden fejezetben egy hétköznapi példából kiindulva beszél a legkülönbözőbb matematikai összefüggésekről. A végkövetkeztetés így mi más lehetne, mint az, hogy egész életünk során mást sem csinálunk, csak „matekozunk”.
3. Nick Lane: The Vital Question
Napjaink egyik legeredetibb gondolkodója könyvében amellett érvel, hogy az élet kezdetét, az emberi szervezet és az ökoszisztéma bonyolult működését csak akkor érthetjük meg, ha tisztába kerülünk az energia működésével. Mindezt számos gyakorlati példán keresztül illusztrálva, többek közt bemutatva, hogy sejtjeink erőműve, a mitokondrium milyen szerepet játszhat a rák elleni küzdelemben.
4. Ryoichi Mikitani és Hiroshi Mikitani: The Power to Compete
A ’80-as években alapított japán cégek a maguk könyörtelenségével hogyan szárnyalták túl a kínai és koreai versenytársaikat? Japán uralkodása végleges? – Hasonló kérdéseket beszél meg egymással ebben a rendhagyó, okosan a jövőbe tekintő könyvben apa és fia: a 2013-ban elhunyt japán közgazdász, Ryoichi, és az 1997-ben alapított japán e-kereskedelmi cégóriás tulajdonosa, Rakuten.
5. Yuval Noah Harari: Sapiens – Az emberiség rövid története
Harari hatalmas fába vágja a fejszéjét: megpróbálja a teljes emberiség történetét elmesélni mindössze 400 oldalon. Ezen belül ír többek között a mai fajokról, a modern géntechnológiáról és a mesterséges intelligenciáról. Melegen ajánlom a könyvet mindazoknak a nyárra, akik érdeklődnek a történelem iránt, és kíváncsiak arra, milyen lesz az emberiség jövője.


Mark Zuckerberg - Facebook-vezér

GettyImages-512266178
1. Daron Acemoğlu és James A. Robinson: Miért buknak el nemzetek?
A könyv remekül elmagyarázza és megmutatja, hogy a különböző intézményi struktúrák, szociális intézkedések és maga a hatalom szerkezete miként hat egy ország gazdaságára, hogyan ösztönzi a jólétet, vagy épp számolja fel a szegénységet. A kötetből arra is választ kaphatunk, hogy egyáltalán miért alakul ki a szegénység és hogyan lehetne csökkenteni.
2. Henry Kissinger: Világrend
A 93 éves Nobel-békedíjas diplomata és politikus könyve a nemzetközi kapcsolatokról, ezen belül arról beszél, hogyan építsük ezeket békésen – az egész világon keresztül. Fontos könyv, mert abban segít, ami engem is foglalkoztat mostanában: hogyan hozzunk létre egy jobb világot a gyermekeink számára.
3. Matt Ridley: Génjeink – Egy faj önéletrajza 23 fejezetben
Matt Ridley 1990-ben megjelent könyvében összehozza egymással az evolúciót és a genetikát, de ugyanúgy beszél a genetika jövőjéről is. A kötet legfőbb célja, hogy az emberiség történetét a szociológia helyett a genetikán keresztül mesélje el. A szerző másik könyve, a Józan optimista is nagyon érdekes, amiben a jólét evolúcióját írta meg.
4. Ibn Khaldun: The Muqaddimah
Hogyan látta a világot egy korabeli értelmiségi a 14. században? Mit mond a kultúra, a társadalmi folyamatok, továbbá a városok, a kereskedelem, a közélet és a tudomány változásairól? – Bár mára számtalan dolgot megcáfoltak az akkoriban leírtakról, mindig nagyon érdekes megtapasztalni, a múlt korok emberei miként tapasztalták meg az őket körülvevő valóságot.
5. William James: The Varieties of Religious Experience
A Sapiens című könyv olvasása közben különösen elgondolkodtatott a vallás evolúcióban betöltött szerepének boncolgatása, azért szerettem volna mélyebbre ásni magam a témában. Végül William James könyvére esett a választásom, aki a 19. század egyik meghatározó gondolkodója, egyben a modern pszichológia fontos alakítója volt. Könnyed nyári olvasmányt kerestem a családi vakációra, ez pont annak tűnt!

Válaszd ki a kedvenceidet a Bookline nyári  topkönyvei közül.

Keri Smith: Nyírd ki ezt a naplót - és alkoss valami újat!
Keri Smith: Nyírd ki ezt a naplót - és alkoss valami újat!

Keri Smith: Nyírd ki ezt a naplót - és alkoss valami újat!

Mindig azt mondták, hogy vigyázz a könyveidre? Most felejtsd el! Ha van benned egy kis romboló hajlam, hogy összegyűrj, szétvágj, átlyukassz vagy összekoszolj egy könyvet, eljött a te időd. Végre itt egy napló, amivel azt tehetsz, amit csak akarsz. Sőt utasítanak rá.
Keri Smith zseniális alkotása, mely több millió példányban kelt el már világszerte, megmozgatja a fantáziádat, elragadja a képzeletedet, és úgy érezheted, te is képes vagy valami hihetetlen dolgot létrehozni.
Győzd le a félelmedet az üres oldalak iránt, és tapasztald meg az igazi kreativitást!
 
Belelapozás
 

Robert Galbraith (J. K. Rowling): Gonosz pálya ­ Cormoran Strike újabb kalandja

  Titokzatos csomag érkezik Robin Ellacott nevére, és rémülten fedezi fel, hogy egy nő levágott lába van benne.
Főnöke, Cormoran Strike magándetektív már nem lepődik meg ennyire, bár ő is megdöbben. Négy férfi is van a múltjában, akikről úgy gondolja, lehettek a feladók - és Strike nagyon jól tudja, hogy mindegyikük komoly, elmondhatatlan kegyetlenségre képes.
Míg a rendőrség arra a gyanúsítottra koncentrál, akiről Strike egyre biztosabban érzi, hogy nem ő a tettes, Cormoran és Robin a kezükbe veszik az ügyet, és elmerülnek a másik három gyanúsított sötét világában. Ám közben újabb, rettenetes bűntettek következnek, és egyre fogy az idő, hogy leleplezzék a gyilkost…
A Gonosz pálya pokolian okos bűnügyi regény, teli váratlan fordulatokkal, de egyben egy férfiről és egy nőről is szól, akik személyes és szakmai életükben is válaszúthoz érkeznek. Letehetetlen olvasmány.
Robert Galbraith
J. K. Rowling, a Harry Potter-sorozat és az Átmeneti üresedés szerzőjének írói álneve. A Gonosz pálya a harmadik Cormoran Strike-regény. A Kakukkszó 2013-ban, A selyemhernyó pedig 2014-ben jelent meg.
Robert Galbraith Cormoran Strike-regényeit a BBC One adaptálja televíziós sorozattá.
  
 
 
Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka ígérete -­ Egy éjszaka sosem elég
Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka ígérete -­ Egy éjszaka sosem elég

Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka ígérete ­- Egy éjszaka sosem elég

Livynek azonnal feltűnik, amint besétál a kávézóba. Lélegzetelállítóan jóképű, olyan áthatóan kék tekintettel, hogy majdnem kiszolgálni is elfelejtik. És amikor kimegy az ajtón, Livy azt gondolja, hogy soha többet nem fogja látni. De aztán megtalálja a szalvétára írt üzenetet, melyen az aláírás: "M". 
A férfi csupán egyetlen éjszakát akar, hogy kényeztesse őt. Semmi érzelmet, semmi kötődést - semmi más, csak kéjt. Minden védőfal, amit Livy maga köré emelt magányos élete során, egyszeriben leomlással fenyeget ezzel a zavarbaejtő emberrel szemben. Célratörő, mégis jólnevelt. Úriember, mégis fensőbbséges. Szenvedélyes, mégis érzelemmentes. A vonzalom azonban oly erős, hogy Livy képtelen bármit is megtagadni tőle... beleértve önmagát is. 
M valami olyan, mélyen lappangó, függőségbe taszító vágyat ébreszt fel Livyben, melynek létezését a lány addig nem is sejtette, és melyet, félő, csak ő elégíthet ki. De a lány érzi, hogy a gyors autók, a drága öltönyök és fényűző lakás mögött egy sebzett személyiség rejtőzik.
Ahhoz, hogy testestül-lelkestül az övé legyen, Livynek fényt kell derítenie a sötét titokra. Valóságos megszállottsággal merül el a férfi világában, próbálja legyőzni a védőpajzsait, pedig ez a megszállottság azzal fenyeget, hogy visszavonhatatlanul összetöri a szívét...
  
 
Bud Spencer: 80 év alatt a Föld körül
Bud Spencer: 80 év alatt a Föld körül

Bud Spencer: 80 év alatt a Föld körül

Ide figyelj, Terence! Lefogadom, hogy a hetvenes-nyolcvanas években a mi kis kettősünk hatására jelentősen megemelkedett a világon a bab és a csirke fogyasztása. Valahányszor csak bemutatták valamelyik filmünket a tévében vagy a moziban, a mi étvágyunk átragadt a nézőinkre, akik aztán buzgón követtek minket a nagy zabálásban is. Szerintem egy szakács igazán elnevezhetne rólunk valamilyen ínyencséget (bár ki tudja, ez talán meg is történt már valahol a nagyvilágban).
A Nyolcvan év alatt a Föld körül új kalandokra csábítja olvasóit földön, vízen, levegőben. Carlo Pedersoli, alias Bud Spencer életrajza izgalmas utazás a világhírű színész fordulatokban gazdag életébe, rengeteg, eddig ismeretlen, humoros anekdotával fűszerezve a forgatások mindennapjairól, miközben a régi kollégák méltatása sem marad el. Kiderül, milyen a mozivászon legendás pofozógépe, ha férjként, apaként vagy nagypapaként kell helyt állnia.
A könyvéből megtudhatjuk, színészi karrierje mellett hogyan próbálta megvetni a lábát az üzlet világában is. Sikereiről és kudarcairól is beszámol, hiszen Carlo Pedersoli, a nagy kalandor minden bukás után újra talpra állt, hogy megújult lelkesedéssel vesse bele magát a következő vállalkozásba. Akármibe is vágta a fejszéjét, mindig javíthatatlan optimista maradt. 
Bud Spencer azt is tudja, hogy Terence Hillnél nincs számára jobb filmes partner. A könyvben ezért nyílt levélben megszólítja jobbik felét is, akivel rendszeresen találkozik egy-egy spagettivacsora erejéig. Természetesen rajongóiról sem feledkezik meg: a kötet végén harminchárom kérdésükre válaszol. 
Lorenzo De Luca (1966) esszéista és forgatókönyvíró, Bud Spencer első életrajzi kötetének társszerzője, aki az Extralarge (1991), az Őrangyalok (1997) és a Nincs kettő séf nélkül (2010) című televíziós sorozatokban is együtt dolgozott a színésszel.
  
 
Bővebben
 
Fábián Janka: Az utolsó boszorkány történetei ­ Első könyv
Fábián Janka: Az utolsó boszorkány történetei ­ Első könyv

Fábián Janka: Az utolsó boszorkány történetei ­ Első könyv

1735. Az utolsó nagy boszorkányüldözési hullám Magyarországra is elér. Az esztergomi pékmester tizenöt éves lánya, Sárosi Felícia végignézi, ahogy szeretett nagynénjét meghurcolják, majd kivégzik. Halála előtt a szép Sárosi Kata súlyos titkot bíz a lányra a boszorkányok örökségét. 
A Sárosi család Esztergomról Budára költözik egy új élet reményében, ahol Felícia hátrahagyva szerelmét csodás és rémséges kalandok sorát éli át: kuruzslást tanul a Gellért-hegy titokzatos boszorkányától, férjével kis kávéházat nyit Bécsben, majd javasasszonyként Mária Terézia bizalmasa lesz.
Közben zajlik a háború az osztrák örökségért, ami Prága felszabadításával és Mária Terézia cseh királynővé koronázásával sem ér véget, és Felícia kötelességének érzi, hogy a maga eszközeivel segíteni próbáljon a szenvedőkön még akkor is, ha emiatt gyanúba keveredik, és a királynővel lassan kialakuló barátságát is kis híján elveszíti
Mágia, bűbáj és boszorkányság Fábián Janka népszerű e-könyv sorozata, eddig nem publikált új epizódokkal gazdagodva, végre keménykötésben is a rajongók kezébe kerülhet.
  
Bővebben
 
Berg Judit: Rumini kapitány
Berg Judit: Rumini kapitány

Berg Judit: Rumini kapitány

Megérkezett a nyolcadik Rumini!
Galléros Fecó csatlakozik a Kartács-tengerre tartó Szélkirálynőhöz, hogy elrabolt kisfia és Sajtos Rozi nyomába eredjen. Újra együtt hát a legénység! De egy végzetes baleset során Rumini és Fecó eltűnik, később a Szélkirálynő is vég­veszélybe kerül, ráadásul nem kevesebb, mint három gonosz keresztezi hőseink útját: Pengecsőr báró, André de Majré és Vipera. Bár a helyzet gyakran válik reménytelenné, hőseink mégis mindig megtalálják a kiutat, néhol a szerencse, máskor jó szándékú barátok segítségével. Földön, vízen, levegőben zajlanak a váratlan és sorsfordító események, amelyek megállíthatatlanul sodorják a jól ismert tengerészeket az utolsó nagy megmérettetés felé. Kálmán Anna különleges rajzain opálbálnák, amandina pintyek, mérgezett karmú baglyok és nyílméregbékák kelnek életre, akik mind fontos szerepet játszanak a történet alakulásában.
És hogy hogyan lesz Ruminiből kapitány?
Ez is kiderül a sorozat legújabb részéből!
  
Bővebben
 
Philip Zimbardo, Nikita D. Coulombe: Nincs kapcsolat ­ Hova lettek a férfiak?
Philip Zimbardo, Nikita D. Coulombe: Nincs kapcsolat ­ Hova lettek a férfiak?

Philip Zimbardo, Nikita D. Coulombe: Nincs kapcsolat ­ Hova lettek a férfiak?

A környezet és a technológia változásai, az apa nélküli családok ijesztően magas száma, az iskolarendszer hiányosságai: mindezek együtt felelnek azért, hogy rekordszámú fiatal férfi képtelen boldogulni a tanulmányaival, nem tud szót érteni a lányokkal, és szexuálisan is kudarcot vall a nőkkel.
Philip Zimbardo, a világhírű szociálpszichológus Nikita D. Coulombe közreműködésével írt könyve nem éri be a fenti, hosszabb távon súlyos társadalmi következményekkel járó problémák feltárásával, hanem a lehetséges megoldási módokat is felvázolja üzenete férfiaknak és nőknek, szülőknek és fiatal felnőtteknek, pedagógusoknak és döntéshozóknak egyaránt hasznos és megszívlelendő.
  
 
Bud Spencer: Különben dühbe jövök ­ Önéletrajzom első része
Bud Spencer: Különben dühbe jövök ­ Önéletrajzom első része

Bud Spencer: Különben dühbe jövök ­ Önéletrajzom első része

Meghökkentően őszinte önéletrajz a hagymásbab és a pofonok nagymesterétől. Bár westernfilmek hőseként ismerte meg a nagyvilág, Carlo Pedersoli sokkal több ennél: forgatókönyvíró, producer, úszóbajnok, olimpikon. Miután aláírta első hollywoodi szerződését, utolsó vízilabda-mérkőzését a magyar válogatott ellen vívta. Könyvében az immár 81 éves színész, akit 1991-ben a Time a leghíresebb olasznak nevezett, megható öniróniával mesél gyermekkoráról, a sportolóként töltött évekről, arról, hogy hogyan került bele szinte véletlenül a filmek világába, barátságáról Mario Grottival, azaz Terence Hillel, a tengerentúli élményeiről és végül visszatéréséről Rómába. Ki ne ismerné a Nincs kettő négy nélkül, a Kincs ami nincs, a Bombajó bokszoló című filmeket vagy a legendás Piedone-sorozatot! Most eljött az idő, hogy megismerjük az embert a pofonok mögött!
  
 
Bővebben
 
Esterházy Péter: Hasnyálmirigynapló
Esterházy Péter: Hasnyálmirigynapló

Esterházy Péter: Hasnyálmirigynapló

Rák, ez a jó kezdőszó vezeti be az olvasót Esterházy Péter naplója első lapján új életébe. Majd a mondat teremtette csöndben beszélni kezd: ismerjük és nem ismerjük ezt a hangot, mely hol távolról szól, hol közelről, játszik, fürkész, olvas, imádkozik, és néha szinte énekel annak a másiknak, aki ott benn fészkel. Aztán meg-megsötétedik, és kedvetlenül elhallgat. Napokra. Mit lehet tenni, ha a test, amely addig mindenestül a munkát szolgálta, egyszerre az írás ellen fordul? Hogyan rögzíti napjait az író, akinek minden műve valóság és költészet szétszálazhatatlanságára épül? Mi történik az ontológiai derűvel, amikor a halálos betegség mindennapi gyakorlattá válik? Megírható-e szerelemként a hasnyálmirigyrák? Nem egyszerű történet.
  
Bővebben
 
Jill Mansell: Van az a pénz? ­ Mert a szerelemnek ára van...
Jill Mansell: Van az a pénz? ­ Mert a szerelemnek ára van...

Jill Mansell: Van az a pénz? ­ Mert a szerelemnek ára van...

A Sunday Times bestseller írónőjének 10. magyarul megjelenő regénye! Íme, egy újabb csavarosan humoros és életszerűen pörgős történet. 
Lolának tíz évvel ezelo˝tt 1o.ooo fontot ajánlottak - melyik 17 éves lány ne lenne boldog ekkora összeggel?
De akadt egy kis bökkenő: Lola fülig szerelmes volt Dougie-ba, és az ajánlat Dougie édesanyjától származott. Feltételül azt szabta, hogy a lány szakítson a fiával. 
Lolát semmi nem választhatta el szerelmétől. Aztán a lány családjában kiderült egy rettenetes titok, és Lola nem dönthetett másképp, fogta a pénzt és elfutott. 
Most a sors egymás útjába sodorja Lolát és Dougie-t. A lány még mindig rajongva szereti a férfit, de Dougie hallani sem akar Loláról, főleg azután, hogy rájön a lelépési pénzre. 
Van ebből a bizarr helyzetből kiút? Lehet visszaszerezni azt, amiről az ember lánya már lemondott, ráadásul pénzért?
  
E-könyv változat
 

Grecsó Krisztián: Jelmezbál ­- Egy családregény mozaikjai

Két lányt holtan találnak a faluban valamikor az 1960-as években. A harmadik még él, amikor rábukkannak, de mire odaér az orvos, a sebesült lány eltűnik. Szerelme, a fiatal rendőr évtizedek múlva, Budapesten, egy különös találkozás után jön rá az igazságra. E talányos bűnügyi történetből bomlanak ki egy családregény mozaikjai. 
A Jelmezbál napjainkig nyúló történetének szereplői unokák, nagymamák, asszonyok - nők. Élik az életüket, keresik egymást, önmagukat vagy épp a vér szerinti anyjukat. Elköltöznek, visszatérnek, szerelem, árulás, alakoskodás, hit és féltékenység van az életükben. Sok elmaradt ölelés, és szerencsére még több olyan, amelyik nem maradt el.
Grecsó Krisztián új könyvének fejezetei önmagukban is kiadnak egy-egy képet, mintha mindegyik történet más családtag vagy szomszéd élete lenne. Az utak keresztezik egymást, és végül, bármennyire is összekeveredtek térben és időben a darabkák, összeáll a nagy, drámai egész.
  
 
Lisa Kleypas: Nem múló varázs ­ Wallflowers 1.
Lisa Kleypas: Nem múló varázs ­ Wallflowers 1.

Lisa Kleypas: Nem múló varázs ­ Wallflowers 1.

A férfinak adta az ártatlanságát...
Lady Aline Marsden neveltetése egyetlen célra irányult: hogy előnyös házasságot kössön saját társadalmi osztályának egy tagjával. Ehelyett önként odaadta az ártatlanságát az apja birtokán szolgáló John McKennának. A szenvedély hevében elkövetett vétkük megbocsáthatatlan volt… Johnt elküldték a birtokról, Aline-nak pedig a londoni társaságból száműzve, vidéken kellett élnie.
...és a férfi a szerelmét vette el.
McKenna időközben meggazdagodott és visszatért… szemtelenül jóképű és igézőbb, mint valaha. Könyörtelen tervvel érkezett: bosszút akar állni a nőn, aki összezúzta a szerelemről szőtt álmait. De a varázslat kettejük közt fényesebb lánggal ég, mint a kezdet kezdetén. McKennának döntenie kell, véghezvigye-e a bosszúját, vagy kockára tegyen mindent első és egyetlen szerelméért.
 
Bővebben
 
Sándor Erzsi: Anyavalya
Sándor Erzsi: Anyavalya

Sándor Erzsi: Anyavalya

Anyám naplót mesélt nekem. Családot mesélt körém, nagyszülőket, unokatestvéreket, apát. Mindannyiukat felismertem volna, ha szembejönnek velem az utcán vagy betoppannak. Soha nem jött senki.
Száll a füst. Száll a por és a hamu. A felhőből kibontakozik egy alak, és nyomban beszélni kezd. Egymásba érnek a történetek a moszkvai nagyhercegeket szédítő világszép nagynéniről, egy prolicsaládról, egy értelmetlen brazíliai utazásról és egy még értelmetlenebb hazatérésről. Egy régen elmúlt család tagjairól, egy kispesti házról, egy kalapszalonról, az ítélőképesség hiányáról és persze a deportálásról. A mesélő a konyhában ülve varr, szavai nem kímélnek senkit és semmit, csúfondárosan mutogatnak a szerelemre minden áron, a magányra, a dacosan egyedül vállalt gyerekre, a benne újraéledő álmokra és az önáltatásra. Mondja, egyre csak mondja. Mi hallgatjuk. Temetünk. Sírunk. Röhögünk.
Sándor Erzsi megdolgoztatja a szívet. De jó a humor porckopása ellen is. Azon se lepődjenek meg, ha időnként egy-egy hályog is a könyvre esik majd az olvasó szeméről. Röhrig Géza
Jégfésű. Fotónegatívokból előtűnő, Auschwitzban meggyilkolt rokonok, anyai kézzel gondosan beszegett sárga csillag, amely rongyosan dehogy ékesíthet kabátot. Pedáns öltéssel örök emlékezetbe varródik az, amit a történelem beleszabott az emlékezetbe. Beszakítva sorsokat. Miközben a humor egyetlen pillanatig sem enged a panasznak résnyi utat sem. 
Bodor Johanna, a Nem baj, majd megértem szerzője
Sándor Erzsi mesél, fergeteges lendülettel és iróniával. Elképesztő történeteket, benne az egész huszadik század, minden szörnyűségével, bebugyolálva a szeretet különös varázslepedőjébe. Ez a könyv talán arról szól: lehet néha boldognak lenni, csak sok tehetség kell hozzá. És Sándor Erzsinek sok jutott ebből a tehetségből. Családtörténet (is) ez a javából, egy Haller utcai saga törekvő zsidó és nem zsidó kispolgárokkal, nyilasokkal és téglagyárral, karpaszományos őrmesterrel, szovjet katonákkal, kispesti kalapszalonnal, színházzal és sok-sok röhögéssel. Sándor Erzsi és anyja, amint átröhögték a huszadik századot. Letehetetlen könyv. Szüts Miklós, festőművész
Sándor Erzsi 1956-ban született Budapesten. Tizennégy évig volt színész Miskolcon és Kecskeméten, tizennyolc évig volt a Magyar Rádió szerkesztője. Többnyire újságíró.
Szegény anyám, ha látnám című könyve 2013-ban jelent meg.
  
 

Závada Pál: Egy piaci nap

Mi vihet arra embereket, hogy bandába verődve rátámadjanak másokra? Miféle helyzetben mely beidegződések válthatják ki egy utcai csődületből a vérszomjas ragadozók ösztönét? Egy falusi piac népségéből kik és hogyan verődnek össze, hogy rátámadjanak saját szomszédaikra - olyanokra, akiket nemrég elpusztítani hurcoltak el, de kivételesen megmenekültek? Hogy kerülhet valaki lincselők közé?
Závada Pál új regénye a háborút és a vészkorszakot követő magyarországi antiszemita pogromok és tömeghisztériák nyomába ered. 1946 májusában valamelyik nagykunsági község hetipiacán asszonyok vesznek üldözőbe, majd kínoznak halálra egy zsidó tojáskereskedőt - ennek lesz tanúja az elbeszélő, egy tanár felesége. Az öldöklő tömegindulat futótűzként terjed, nem kímél nőket, öregeket és gyerekeket sem. A regény elbeszélőjének emlékeiben a véres piaci nap, illetve a felelősségrevonás eseményei párhuzamosan tárulnak föl, hogy más és más módon tanúsítsák végzetesen eltorzult, olykor mégis meglepően kapcsolódó emberi viszonyainkat.
  
Bővebben
E-könyv változat
 
Jamie McGuire: Gyönyörű áldozat
Jamie McGuire: Gyönyörű áldozat

Jamie McGuire: Gyönyörű áldozat

Falyn Fairchild szeme előtt egyetlen cél lebeg: eljutni Eakinsbe, Illinoisba. Számára ez az egyetlen hely, ahol igazán megbocsátást nyerhet a régmúlt bűneiért... 
Falyn, a leendő colorádói kormányzó lánya. Így minden, amit tesz, hatással van apja karrierjére. Ám legnagyobb igyekezete ellenére sem képes megfelelni az elvárásoknak. Nem tud szabadulni egy fiatalkori hibájának terhétől. Pincérkedést vállalva a Bucksaw Kávézóban, és minden műszak után félretesz egy kevés pénzt, hogy repülőjegyet vehessen, és végre elutazhasson Eakinsben, ahol talán helyrehozhatja a múltját. 
Taylor Maddox abban a pillanatban megérezte, hogy Falyn bajban van, amint leült egy asztalhoz a kávézóban. Taylor csábító, megszegi az ígéreteit, és még akkor is káprázatos, amikor piszok borítja be minden megvan benne, ami Falyn szerint egy rámenős, szexi tűzoltóban is. Falynt nem vonzza az, hogy egy legyen a srác hódításai közül, ám egy Maddox fiúnak egy ellenálló lány a tökéletes kihívás. 
Amint Falyn megtudja, hogy mit nevez otthonának Taylor, minden megváltozik. A Maddoxokra jellemző kitartás lehet, hogy nem lesz elég Falynnel szemben. És most először lehet, hogy Taylor lesz az, aki megégeti magát.
"McGuire hihetetlen stílusától el vagyok ragadtatva! Mindig képes megújulni. A_Beautiful sorozat kiváló, minden könyv teljesen egyedülálló, de valahogyan mégis kapcsolódik a többi testvér történetéhez."
Amazon
"Egy újabb remekmű Jamie-től. Érzelmes és nagyon megkapó. Ismét olyan érzésem volt, mint egy hullámvasúton, sírtam, nevettem, majd elájultam, mérgelődtem, és persze beleszerettem egy újabb Maddox fiúba."
Goodreads
"Meglepő fordulatok, felkavaró érzelmek. Nem lehet ellenállni ennek a könyvnek. Ettől valóban felforrósodik a levegő."
Barnes and Noble
"Eddig is imádtam a Beautiful-sorozatot, de ez a rész döbbenetesen jó. Végig ott lappang egy titok, mely izgalomban tartja az olvasókat."
The Breakfast Blog
  
 

Böszörményi Gyula: Ambrózy báró esetei 2,5 ­ Beretva és tőr

1900 verőfényes őszén Budapest székesfővárosa a mesés Perzsia uralkodóját látja vendégül. Muzaffer ed-din Qajar egész udvartartásával utazgat Európában, két marokkal szórva a pénzt és a kitüntetéseket. A magyar fővárosban négy kellemes napot szándékozik tölteni, amiről a sajtó részletesen be is számol, ám még a szemfüles firkászok sem találnak magyarázatot néhány érthetetlen történésre.
Vajon a perzsa uralkodó Budapestre érkezvén miért azt tartja a legsürgetőbbnek, hogy fehérneműt vásároljon? Mi oka lemondani első napján szinte minden programját, és elzárkózni attól, hogy az ország legfőbb méltóságaival találkozzék? Rudnay Béla rendőrfőkapitány vajon miért zárja le légmentesen a Hungária nagyszállót, ahol a sah és kísérete lakik, és mi lehet a magyarázata annak, hogy a személyzet kísértetjárásról pusmog?
Mikor Vámbéry Ármin, a híres Kelet-kutató és Ambrózy Richárd báró is a szállodába siet, már mindenki sejtheti, hogy a háttérben sötét erők munkálkodnak – pedig Hangay Mili kisasszony még csak eztán érkezik!
Egy újabb, megtörtént eseményeken alapuló Ambrózy-ügy, ami A Rudnay-gyilkosságok-ban épp csak említésre került, ám most végre elmeséltetik!
  
 

Jennifer Probst: Keresd a szépet -­ Titkos szerelmi gyakorlatok

Genevieve MacKenzie az esküvője napján döbben rá, súlyosan félreismerte vőlegényét, a sármos és sikeres orvost, minden nő álmát. A templom ablakán keresztül menekül el az oltárnál várakozó David elől, és szökés közben fut bele legjobb barátjába, Wolfe-ba. A milliomos hotelmágnás segít neki elrejtőzni, amíg elülnek a hullámok. Genevieve és Wolfe kapcsolatát alaposan próbára teszi az együtt töltött néhány nap, de közben az is kiderül, hogy titokban mindketten többet szeretnének. Ahogy a megsebzett és megalázott David egyre erőszakosabbá válik, Wolfe igyekszik megvédeni a lányt, akihez menthetetlenül egyre közelebb kerül
Vajon érdemes kockára tenni a barátságot a szerelemért? 
Jennifer Probst a Milliárdosfeleségek sorozattal világszerte bebizonyította: ő a női olvasók új kedvence. Okos nők, erős férfiak, túlfűtött vágy és egy csipetnyi humor ez Probst sikerének titka.
  
E-könyv változat
 
Leslie L. Lawrence: Homokvihar I­II.
Leslie L. Lawrence: Homokvihar I­II.

Leslie L. Lawrence: Homokvihar I­-II.

Londonban halottat találnak lord Bradley kastélyában: egy ismeretlent megfojtottak és homokot dugtak a torkába. Aztán Ráhu jógastúdiójában is találnak egyet. Indiában, a Thar sivatagban viszont csontvázakra bukkannak, és sokan Nagy Sándor elrejtett kincsét keresik. Odautazik Leslie L. Lawrence is, hogy megtalálja az eltűnt Sarah Calvint. Barbara del Sol cirkuszában megölik a légtornászt, és az ő torkában is homokot találnak. A szádhu viszont a homokban lakik, és mindent lát, az elefánt pedig mindent összedönt. A rendőr nem fér be a saját házába, de a hullát még betuszkolja valahogy. Mr. Boyle nem talál a békaburgerébe megfelelő békát, viszont mindenki meg akarja venni a sivatagot Barbarától. Végül egy alapos lövöldözés után minden görbe kiegyenesedik, és hősünk nyugodtan (?) elutazhat Nepálba.
  
Szentesi Éva: Hamvaimból
Szentesi Éva: Hamvaimból

Szentesi Éva: Hamvaimból

Ki ez a vagány csaj, aki lazán bemutat a halálnak, kétszer is megnyeri ellene a csatát, és aztán arra teszi föl az életét, hogy felhívja a figyelmet a rákszűrés fontosságára?
Te vagy a felelős a saját testedért! - mondja. Már eddig is nagyon sok nő életét mentette meg azzal, hogy kiállt a nyilvánosság elé a saját történetével. Bármelyikünkkel megeshet, amit átélt. Akik elolvassák ezt a megrendítően őszinte könyvet, és tesznek is önmagukért valamit, nagyon sok fájdalomtól megkímélhetik magukat, ha komolyan veszik az üzenetét. Ebben a könyvben végigkövethetjük Szentesi Éva gyógyulásának útját. Karcos, önironikus, őszinte írás. Megfog és nem ereszt. Igazi. Élő. Példa.
Sokkal többet kaptam a ráktól, mint amennyit elvett tőlem.
  
Bővebben
E-könyv változat
 

Christopher Moore: A velencei sárkány

A tizenharmadik század végén járunk, és Velence pont olyan, mint ma: olasz és vizes. Cordelia ide küldte Tarsolyt, hogy a nevében is ellenezze a készülő keresztes hadjáratot. Csakhogy bizonyos kalmárok és katonák érdeke nagyon is a háború felé húz, és jaj annak, aki az útjukban áll.
Tarsoly ezúttal idegen földön idegen szokások között próbálja megállni a helyét, s miután ádázul életére törnek, bosszút forral, felhasználva mindent, ami keze ügyébe kerül: pénzt, fekáliát és még egy titokzatos vízi lényt is, melynek kéj- és étvágya kielégíthetetlen. Szerencsére akadnak segítői is a szép Jessica, az uzsorás Shylock lánya, és Othello, a vitéz mór személyében, így miközben folyik a vér, azért szerencsére jócskán folyik a bor is, és a testrészek mellett a poénok is folyamatosan repkednek.
Christopher Moore a Bolond után folytatja a Shakespeare-kánon felforgatását. Fenekestül. A velencei kalmárt és az Othellót ötvözve fergeteges regényt rittyentett kapzsiságról, bosszúról, árulásról és egy félelmetes, fatális, ám feminin tengeri szörnyről.
  
Bővebben
 
John Grisham: A magányos farkas
John Grisham: A magányos farkas

John Grisham: A magányos farkas

Sebastian Rudd nem tipikus ügyvéd. Irodája egy golyóálló furgon internettel, bárszekrénnyel, íróasztallal, fiókba rejtett fegyverrel. Nincs főnöke, nincsenek munkatársai, beosztottjai, csupán sofőrje van, aki testőre, asszisztense, bizalmasa és ütőhordozója egy személyben. Ügyfelei is olyanok, akiket más ügyvéd messze elkerülne: sátánista hírében álló, agyontetovált, drogos fiú, akit két ikerkislány meggyilkolásával vádolnak; önvédelemből fegyvert ragadó veterán katona, akinek otthonára a túlbuzgó rendőrkommandó tévedésből ront rá éjszaka; a halálsoron az ítélet végrehajtására váró gengszter. Rudd whiskyt iszik, fegyvert hord, és nem bízik senkiben. Amolyan magányos farkas, egyedül él egy bombabiztos kis bérlakásban, ahol a legfontosabb bútordarab egy régi biliárdasztal. Nem hisz a hatalomban, megveti a képmutató igazságszolgáltatást. Azt vallja, mindenkit megillet az igazság, ahogy a tisztességesen végigvitt tárgyalás is, és mint fizetett védőnek, neki az a kötelessége, hogy ezért mindent megtegyen, bármi áron. Úgy gondolja, mindenre felkészült, nem érheti meglepetés, s amikor ez mégis megtörténik, kiderül, mennyire sebezhető
Sebastian Rudd John Grisham egyik legszínesebben megrajzolt hőse. Nyers, megosztó, de őszintesége megnyerő. A karakteréhez fűződő, meghökkentően izgalmas történetek elbeszélőjeként a jogi thrillerek nagymestere ismét a legjobb formáját hozza.
  
 
Feldmár András: Félelem, düh, agresszió és szex
Feldmár András: Félelem, düh, agresszió és szex

Feldmár András: Félelem, düh, agresszió és szex

Óriási csoda, amikor nem bántjuk egymást. A szeretet legegyszerűbb definíciója az, hogy tudnálak bántani, de nem foglak. Csoda, hogy ezt meg lehet ígérni. Te, én, mi elhatározhatjuk, hogy nem fogjuk bántani egymást, vagy nem fogunk bántani valaki mást.
"Amitől félek, az már megtörtént. Valami az adott helyzetben emlékeztet arra, ami már megtörtént, és emlékszem, hogy rossz volt. Tehát ha bármi van itt, ami emlékeztet arra, ami rossz volt, akkor elkezdek félni."
Feldmár András 1940-ben született Budapesten, 1956-ban vándorolt ki Kanadába, ahol előbb matematikus lett, majd pszichológiát és filozófiát tanult. 1974-ben ismerkedett meg R. D. Laing skót pszichiáterrel, aki elméleti és gyakorlati munkásságában radikálisan megkérdőjelezte a 20. századi pszichiátria dogmáit. Ez a találkozás egy életre meghatározta Feldmár tudományos munkásságát, a világhoz való viszonyát. Laing tanítványaként, barátjaként és szakmai örököseként számos terápiás kísérlet részese Európában és Amerikában. Szakemberekkel, teológusokkal, művészekkel és elszánt civilekkel arra keresi a választ, hogy hogyan tudnának a lélek és tudat sebeitől szenvedő emberek az orvos-beteg reláció kiszolgáltatottsága helyett élő, szeretetteli kapcsolatokból erőt merítve meggyógyulni. Feldmár a mai napig aktívan dolgozik terapeutaként, tanít, illetve számos szervezet számára végez tanácsadói munkát. Rendszeresen jön Magyarországra, ahol a Feldmár Intézet szervezésében előadásokat tart, csoportokat vezet. 2012-ben a Büntetés-végrehajtási Szolgálatért Emlékplakett bronz fokozatával tüntették ki, a fogvatartottak társadalmi reintegrációjával összefüggő módszerek kialakításáért és azok sikeres alkalmazásáért. A fogvatartottak társadalmi reintegrációját célzó Mesekör programért 2013-ban ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díjat kapott.
A könyv Feldmár András 2015 őszén, Félelem, düh, szex és agresszió címmel tartott előadásának anyagából készült, a Feldmár Intézet közreműködésével.
  
 
Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt: A néma lány
Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt: A néma lány

Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt: A néma lány

A négytagú Carlsten családot saját otthonában, békés reggelijük közben brutálisan meggyilkolják. Indítéknak nyomát sem találni. Átlagos emberek voltak, a helyi közösségbe jól beilleszkedtek, talán csak környezetvédő szenvedélyükkel lógtak ki a sorból. De néhány feljelentés - környezetre ártalmas szerek árusítása vagy illegálisan kilőtt állatok miatt - elég ok volna egy bestiális gyilkosságra?
A helyi rendőrség Sebastian Bergman kriminálpszichológus és a királyi gyilkossági nyomozóhatóság segítségét kéri, ám sem az egyetlen gyanúsított kihallgatása, sem a gyilkos fegyver tulajdonosának azonosítása nem vezet eredményre.
A kudarc küszöbén azonban kiderül: valakinek látnia kellett a gyilkosságot! De hol lehet az illető? S vajon ki találja meg előbb? Sebastian Bergman vagy a férfi, akinek csak a lábnyomát ismerik.
  
Bővebben
E-könyv változat
 
Dr. Csernus Imre: A férfi ­- Srácoknak
Dr. Csernus Imre: A férfi ­- Srácoknak

Dr. Csernus Imre: A férfi ­- Srácoknak

Milyen az igazi férfi? Milyen az igazi, hiteles férfi? És hogyan válhat valaki olyanná? Előbb-utóbb minden kamaszfiú szembetalálja magát ezzel a kérdéssel, majd azzal a problémával, hogy eléggé magára hagyatottan bolyong a felnőtté válás útján. Hiányoznak a hiteles apai minták, miközben körbeveszi őt a reklámok, a férfimagazinok, a tévéműsorok, a pornófilmek fogyasztásra ösztökélő világa.
A FÉRFI című 2009-ben megjelent könyvében dr. Csernus Imre a felnőtt olvasókat próbálta meg ráébreszteni arra, hogyan változtathatnak az életükön, ha maguk is érzik, hogy nem jó irányba haladnak. A kötet ifjúsági kiadása a 14-20 év közötti korosztálynak szolgálhat útmutatóul. A szerző végigveszi mindazokat a problémákat, amelyekkel manapság egy fiatal fiúnak meg kell küzdenie, legyen szó bár a szüleihez fűződő kapcsolatáról, a lányokról, a szexről, a drogokról, a barátairól, a tanulásról, az autókról, a pénzről, az okostelefonokról, a média által sugallt példaképekről vagy a Facebookról. A neves pszichiáter ahhoz ad nekik ajánlásokat, hogyan tanulhatnak meg hallgatni az érzéseikre, felelősséget vállalni a sorsukért, és hogyan tehetnek szert arra a bátorságra, amelyre alapozva hiteles és boldog életet élhetnek.
Minél erősebben hajszolsz valamit, az annál gyorsabban folyik ki a kezedből, teljesen mindegy, hogy presztízsről, boldogságról vagy hatalomról van-e szó. A férfi akkor szerezheti meg a boldogságot, ha a személyisége kiegyensúlyozott, vagyis ha belső nyugalom és béke uralkodik benne, az arcán pedig ott a spontán mosoly.
  
Bővebben
Nicholas Sparks: Engem láss!
Nicholas Sparks: Engem láss!

Nicholas Sparks: Engem láss!

Colin és Maria útja egy éjjel, a szakadó esőben keresztezi egymást. Olyanok, akár a tűz és a víz: a fiú megannyi rossz döntése, erőszakkal teli múltja után keményen küzd, hogy a helyes úton maradjon, a lány azonban le sem tért róla: maga a megtestesült józanság, mértékletesség, és szinte csak a munkájának él. A viharos, váratlan találkozás mindkettejük sorsát megpecsételi, és hamarosan rájönnek: egész életükben másra sem vágytak, csak egymásra. Bimbózó szerelmüket azonban igencsak próbára teszi, amikor felbukkan valaki Maria múltjából. Fenyegető üzenetei fenekestül felforgatják a két fiatal mindennapjait. Vajon ily nehéz időkben is képesek megőrizni szerelmüket, vagy a bosszú lángjai elemésztik a kettejük között kialakult köteléket?
Nicholas Sparks legújabb, mély érzelmekkel és borzongással teli regényének lapjain egy férfi és egy nő egymásra találásának lehetünk a tanúi, összefonódó sorsukban lépten-nyomon megmutatkozik a szeretet, a szerelem és az összetartás ereje. Maria és Colin pedig arra is ráébred: ahhoz, hogy a másik fél valódi énjét megismerjük, a szemünk helyett a szívünkkel kell látnunk.
  
 
Guillaume Musso: Az angyal hív
Guillaume Musso: Az angyal hív

Guillaume Musso: Az angyal hív

New York. Kennedy repülőtér. A zsúfolt csarnokban egymásnak ütközik egy férfi és egy nő. Némi vita után mindketten folytatják útjukat. Madeline és Jonathan korábban soha nem találkozott, és soha nem kellett volna viszontlátniuk egymást. De a holmijukat összeszedve véletlenül elcserélik a mobiljaikat. Mire észreveszik a tévedésüket, már 10 ezer kilométer választja el őket egymástól: a nőnek virágboltja van Párizsban, a férfi egy San Franciscó-i éttermet vezet. Kíváncsiságuknak engedve mindketten átnézik a másik telefonjának tartalmát. Kettős indiszkréció és egy nagy felfedezés: életüket összeköti egy titok, amelyről azt hitték, sikerült örökre eltemetniük.
„Guillaume Musso mestereinek, a nagy amerikai thrilleríróknak az ügyességével adagolja a feszültséget.” 
L’Express
„Nem ismer kompromisszumot és ravasz, mint a róka: Guillaume Musso a legizgalmasabb regényírónk.” 
Le Parisien
Guillaume Musso az egyik legnépszerűbb francia regényíró. Művei a világ minden táján vezetik az irodalmi sikerlistákat, regényeiért kiadók és filmproducerek versengenek. Az angyal hív már több mint 30 nyelven jelent meg. Magyarul az Ott leszel?, a Visszajövök érted, Szerelem életre-halálra, valamint az És azután… című regényei olvashatók. 
Előkészületben: Holnap.
  
A cikket a Brand & Content készítette a Bookline megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése