A Cake Shop sikere, és minden ami mögötte van
Olvasóink megszokhatták már, hogy a szerzőről cikkeink végén írunk, de ez a süteményes könyv, kicsit rendhagyó. Illetve a sütik megálmodója, lehet egy mai Hamupipőke-sztori, amikor is az egyszerű kislány valóra váltja az álmait. Ez a könyv és a már eddig megnyitott három Cake Shop bizonyítja azt, hogy szenvedély, hit, kitartás, kis önzés és ragaszkodás az álmaink iránt, meghozhatja a gyümölcsét. Sallay Fanni ma már egy 200 milliós bizniszt irányít, és közben három gyermekes családanya, süteményes könyvet ír és nemsokára új cukrászdát nyit. Ja és még csak 28 éves.
(Sallay Fanni-fotó: MNO)
Az egész sikertörténet egy csődbe ment vállalkozással indult, amit korábbi férjével közösen vezettek. De mint tudjuk a világ kegyetlen, kénytelen volt elővenni régi álmát, és nekiállt sütni. Modern tortákat, süteményeket készített, először a közeli barátoknak, ismerősöknek, majd egyre több helyre ajánlották. Saját maga házalt a sütikkel kávézóknál. A jó termék híre szárnyra kelt, egészen a gasztronómia egyik csúcsrendezvényének számító budai Gourmet Fesztiválig röpítve az ötletgazdát. A szerencse Gerendai Károly képében szegődött Sallay mellé. „A jótevőmnek hála, a Costes mellett jelen lehettem termékeimmel az összes fontos gasztronómiai rendezvényen, innentől kezdve pedig sima volt az út: először a Tchibo Magyarország, aztán a Four Seasons, majd a McCafé termékfejlesztője lettem” – osztotta meg az MNO-val. A konyha közben egyre kisebb lett. Amikor már az egyik barátjától kibérelt konyhát is ellepték a marcipántorták, a rózsaszín makaronok és a karamellás csodák, fogta magát, egy nagyobb üzembe költözött és nem sokkal utána megnyitotta első cukrászdáját a belvárosban. A parányi hely annyira jól ment, hogy gyorsan nyitott egy másik, ezúttal kertes süteményparadicsomot Hűvösvölgyben.
A könyv tematikája nem újdonság, hónapról hónapra ajánl recepteket, az aktuális elérhető, friss alapanyagokból, de nem is ez a lényeg, hanem a kivitelezés, a merészség és az ötletek tárháza teljesen új megközelítésbe helyezi azt,amit ma a cukrászdákról gondolunk. És ez a siker titka is, Nem túl elszállt design-sütikkel otthon is kísérletezhetünk, és ez a könyv, Fanni bölcsességeivel, instrukcióival nagy segítség lehet azoknak, akik szeretnek új dolgokat kipróbálni és nem félnek a sütéstől.
Még a könyvről: nagyon szép kivitelű darab, a mostani receptkönyvek egyik Rolls-Royca, külön kiemelendő Kaunitz Tamás fotós rendkívül kreatív és szép fotói és persze magák a receptek.
A teljes interjú itt: http://mno.hu/vallalat_vallalkozas/200-millio-forintot-eloteremteni-egy-kilo-lisztbol-1319056
Értékelés: 10/10
Kiadó: Kossuth
Nyomta:Alföldi Nyomda
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése