Osztrák konyhaművészet
Van ilyen? Van!Példa erre a Sacher-szakácskönyv.
Tulajdonképpen egészen behatárolt dolgokról beszélünk, és ha nincs egy 16 éves cukrász fiú, akkor bizony Sacher-torta sincs. Sem Sacher-birodalom , hiszen, ma már nem csak Bécs úri közönségének jut a Sacher-torta, vagy a luxusszállodák, a nagyvilágban mindez fogalommá lett. Egy kb. 150 éves (titkos) receptből, a 16 éves cukrászinasból legenda, leszármazottaiknak millió eurós bevétel lett.
Az Osztrák-Magyar Monarchia világát idéző klasszikus ételek, a táfelspicc, a bécsi szelet, a Sacher- és az Esterházy-torta mellett az osztrák és a nemzetközi konyha legjobb receptjei is bekerültek a Sacher-szakácskönyv válogatásába, hogy ki-ki saját konyhájában próbálhassa ki őket odahaza. De az tény, hogy a legtöbb étel design food, mint például a "rántott risottógolyók, paprikahabbal", ez már nem a a Sacher, de ugye nem csak a világ változik, a Sachernak is változnia kell.
(Hotel Sacher-Bécs)
Klasszikus alapreceptek (Wiener snitzel stb) és modern újdonságok. Ez van ebben a remek könyvecskében.
Kiadó: Corvina
Értékelés: 10/8
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése