2015. április 10., péntek

Bosszúvágy-Jack Reacher visszatért!


Jack Reacher személyének megalkotásával egy újabb James Bond-karakter látott napvilágot, hiszen ő is  titkosügynök és magányos farkas.Nem ez az első kalandja ami megjelent magyarul, több, mint fél tucat könyv szól róla és a mozivásznon is feltűnt már.


A sztori:  Amióta elhagyta a hadsereget, egyedül járja az országot, amíg egyik nap hirdetést nem lát az újságban: „Reacher hívja fel Rick Shoemakert.” A hadsereg visszavárja… A külügyminisztérium és a CIA az ő segítségére számít.
Egy ismeretlen merénylő ugyanis rálőtt a francia elnökre. Párizsban. Amerikai golyóval. A célpont és az orvlövész közötti távolság pedig olyan nagy, hogy a feladatra alig egy maroknyi ember lehet képes. Az egyikük John Kott, aki épp most szabadult tizenöt évnyi börtön után. És ezt a büntetést egyetlen embernek köszönhette – Jack Reachernek.

Miközben a lehetséges merénylő a G8-as találkozóra tart, hogy beteljesítse küldetését, Reacher a nyomába ered. Üldözőt és üldözöttjét egyetlen dolog hajtja: a bosszúvágy…

A szerzőröl: 
Az 1954-ben, Angliában született Jim Grant, írói nevét Lee Childra változtatta, majd az első sikeri után 1998-ban az USA-ba költözött, ahol most is é. Jack Reacher első kalandját 2012-ben filmesítették meg Tom Cruise főszereplésével és szerte a világon nagy sikerrel vetítették a mozik. És már készül a következő Jack Reacher-film is, szintén Tom Cruis-zal a címszerepben.

Kiadó: General Press

Értékelés: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése